EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми и заглавия от българските вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми и заглавия от българските вестници

mail07:54 | 26.09.2014прегледи 1063 коментарикоментари 0


Срещу България се открива процедура за нарушение заради блокираните пари на вложителите в КТБ и дъщерната й банка "Виктория", пише вестник "Преса". Освен това Европейският банков орган също е започнал разследване срещу страната ни заради евентуално нарушаване на евроизискванията за гарантиране на депозитите, уточнява изданието.

Наказателната процедура е бавна, а освен това, ако по време на изпълнението й се променят обстоятелствата, заради които е заведена, тя отпада, пише по темата "Капитал Дейли".

Токът може да поскъпне два пъти за три месеца, отбелязва в публикация вестник "Сега", като цитира председателя на Държавната комисия за енергийно и водни регулиране Светла Тодорова. По думите й увеличението на цената с 10 на сто от 1 октомври е санитарен минимум, а от 1 януари се очаква ново вдигане на цената с 1%. Общественото обсъждане на новите цени на електроенергията бе преждевременно прекратено след серия от скандали, при които Тодорова бе дори обстрелвана със сурови яйца, допълва темата вестник "Сега".

Бюджетният дефицит тази година ще бъде вдигнат над 3,5% от Брутния вътрешен продукт с подготвената актуализация на бюджета, съобщава "Стандарт", като се позовава на високопоставени източници. Така България ще влезе в процедура на свръхдефицит, тъй като хазната ще бъде на червено с повече от 3%, какъвто праг се поставя за страните от Европейския съюз, научаваме от публикацията.

Здравната каса гласува предложение за 100 млн. лв. нова актуализация на бюджета си след вчерашното заседание на Надзорния съвет, отбелязва "Земя", като цитира Националното радио.

Над 30% от студентите медици планират специализация в чужбина, пише в друг материал изданието, като цитира интервю за БНР на заместник-ректора по учебната дейност в Медицинския университет в София проф. Каролина Любомирова.

Висшият съдебен съвет не можа да избере нов председател на Върховния касационен съд, пише "Дума". Сега трябва да бъде обявена нова процедура и изборът ще се състои след парламентарния вот на 5 октомври.

Над 1300 кибератаки са засечени през тази година, четем във вестник "24 часа". Сред жертвите на атаките са 9 банки, трите ЕРП-та, Националната електрическа компания и 5 университета.

МВР работи по нова група за поръчкови убийства, съобщи пред Българското национално радио главният секретар на министерството Светлозар Лазаров, отбелязват "Труд", "24 часа" и "Преса".

Оградата по границата с Турция е безполезна срещу джихадисти или заразени със смъртоносни болести имигранти, се казва в доклад на Държавната агенция за бежанците, цитиран от "Монитор". Скъпото съоръжение щяло да бъде премахнато в бъдеще, уверил външният министър Даниел Митов на среща с турския си колега Мевлют Чавушоглу в Ню Йорк, допълва вестникът.

Ремонтът на "Лъвов мост" ще приключи през ноември, съобщава "Новинар". След края на реконструкцията трафикът ще се облекчи и ще минаваме за 18 секунди по булевард "Сливница", пише изданието, като цитира съобщение на общината./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034