EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Теми във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми във вестниците

mail09:40 | 19.12.2014прегледи 877 коментарикоментари 0


"Заради промените в пенсионната система реформаторите плашат кабинета с протести", пише на първа страница Преса. Идеите били прокарани без съгласуване в коалицията.

Според вестник Сега правителството ще определи кога и как родените след 1959-а година ще решават за НОИ. Борисов наредил да се измисли начин за връщане от Осигурителния институт в пенсионно дружество.

Заглавието на Капитал дейли по темата е "Държавата притиска допълнително гражданите за частните им пенсии".

Според коментар в Монитор се вдига излишен шум около пенсионните фондове.

"БДЖ слиза от релсите", съобщава на първа страница Труд. Предстои спиране на 140 влака заради орязани субсидии. ЖП компанията планира да прави автобусна фирма, за да може пътниците да се превозват по нерентабилни за железопътен превоз линии. Още една транспортна тема в изданието - въпреки по-ниските цени на горивата билетите за автобус няма да поевтинеят.

Очаква се днес енергийният регулатор да реши ще има ли или не лиценз ТЕЦ "Бобов дол". Дружеството получи ново комплексно разрешително, с което застрашеният от спиране Блок 3 ще може да работи още 10 години, пише Капитал дейли.

24 часа посвещава основната си тема на загадката с изчезването на Петко Сретов. Заглавието гласи "Сертов напуснал България сам, карал си колата", влязъл е в Гърция през Кулата.

"Все повече бъдещи майки са дискриминирани", констатира в интервю за Новинар, председателят на Комисията за защита от дискриминация Ани Джумалиева. Водещи са оплакванията, свързани с дискриминация по различни признаци в сферата на заетостта.

Предколедно заглавие е избрал Стандарт за днес - "Дама плати борча на цяло село". Жителите на наводненото от река Огоста село Дълги Дел имали много борчове в местния магазин, които бизнесдамата Нели Драганова изплатила. Фирма от София пък дарила бяла техника.

Телеграф излиза със специално приложение със заглавие "Кражбата на века" - истината за Цветан Василев и бандата, която ви ограби".

Една от водещите външнополитически новини - пресконференцията на руския президент Владимир Путин, е отразена във всички вестници, а Земя я избира за водещо заглавие с цитата "Ще защитаваме своя суверенитет".

Дума цитира представители на БСП, които настояват да се отменят санкциите срещу Русия.

"Петролни войни" е коментарът на проф. Михаил Константинов по темата, публикуван е във вестник Монитор. Според него Европа се връща към противопоставянето и ракетната криза от 70-те години на миналия век./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg