EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в пресата

mail07:59 | 13.01.2015прегледи 770 коментарикоментари 0


"Общините се вдигат на протест заради спрените от БДЖ влакове", пише на първа страница вестник "Сега". Железницата пази до последния момент в тайна засегнатите градове, уточнява изданието и допълва, че не е ясно как са подбрани линиите за закриване и колко пари ще се спестят.

Още едно заглавие по темата в броя, в рубриката "наблюдател" - "Нармагът на ГЕРБ отваря с БДЖ", от правителството идват плахи заявки, че приватизацията може да тръгне наново.

"Аз съм БДЖ" по аналогия с фразата "Аз съм Шарли", е на първа страница на "Стандарт" по повод подписката в страната срещу спрените 38 влака.

Водещата тема на "Капитал дейли": "Прокуратурата отказа да разследва Делян Пеевски и Ирена Кръстева". Постановлението показва формална и повърхностна проверка, в която изводите не са подкрепени с конкретни данни, анализира вестникът.

"Новинар" съобщава на първа страница, че в сряда вечерта започва голямото нощно разпродаване в моловете, цените на роклите ще спадат с по 5 лева на час. Условието е покупката да е направена от 21 до 23,30 часа.

"Телеграф" информира, че сметките за парно отопление за декември са поевтинели с 40 на сто спрямо същия месец на предишната година заради новата формула за изчисляване.

Според "Дума", Плевнелиев остана в изолация за армията. Цитирана е вицепрезидентът Маргарита Попова, която, след премиера Борисов, също се изказа в полза на охраната на границата ни от военни.

Завръщането на Петко Сертов е една от общите теми в днешния централен печат.

Според "24 часа", "МВР няма да търси пари от Сертов за издирването". Бившият шеф на ДАНС катастрофирал леко, но не бил жертва на престъпление.

Интерпретацията на "Стандарт": "Госпожа Сертова изпревари Интерпол". Играта на криеница струвала на МВР половин милион лева.

Според "Телеграф", само 40 хиляди лева струвало издирването с хеликоптер. Общо взето, останалите печатни всекидневници представят случая в смисъл, близък до заглавието на "Преса" - "Сертова прибра Сертов от Гърция".

"Труд" предлага обобщена информация за инфраструктурните проекти в различни градове на страната месеци преди местните избори. "Нови улици, канализация, площади, детски градини и фитнеси на открито - това са обектите, по които ще познаете, че в един град предстоят избори". "Голямо разкопаване чака градовете..., пише вестникът.

Министърът на земеделието Десислава Танева признава в интервю за "Преса", че млечният сектор е в най-тежката си криза от 2008 година насам. За да се гарантира изкупуването на продукцията на производителите на мляко, държавата въвежда задължителни договори с преработвателите. Танева обещава и успокояване на напрежението сред зърнопроизводителите, които трябва да внедрят, във ведомствените си бензиностанции, специална апаратура за връзка с НАП в изключително кратки срокове.

Вестник "Земя" също пише по темата със заглавие "Кооперациите искат промени в Закона за ДДС". От Националния съюз на земеделските кооперация смятат наложените промени в работата на ведомствените бензиностанции за лобистки, прокарани без обсъждане и без сериозни аргументи.

Пострадалите от потопа в Добрич още живеят по чужди къщи, пише "Монитор". Шест месеца след наводнението, живелите някога на една от най-пострадалите улици в града споделят, че с получените като помощ две или три хиляди лева не могат да си построят отново домове./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg