EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми в българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в българския печат

mail09:14 | 12.11.2014прегледи 692 коментарикоментари 0


Близо 3 милиарда лева е дефицитът в бюджета за тази година, съобщава на първа страница Монитор по повод поредната актуализация. Най-много пари отиват за МВР, за здраве и социални плащания, допълва изданието.

Труд избира за водещо заглавие цитат от интервю за изданието, дадено от вицепремиера Томислав Дончев: "Ужасяваща е очакваната загуба на европари".

Преса също публикува интервю с Дончев, в което акцент са думите му: "Важно е кабинетът да е отбор, стремим се да намерим формулата на консенсуса".

24 часа информира за първите решения на новото правителство, едно от които е законодателната поправка, лишаваща от защита вложителите в КТБ с преференциални лихви по депозитите си. Идеята е на финансовия министър Горанов, който предвижда и сливане на митниците с приходната агенция.

Преса съобщава за решение на съда на Европейския съюз в Люксембург, с което се позволява отказ на социални помощи за чужденци от Източна Европа.

"Брюксел разреши ГМО", съобщава Телеграф и допълва, че забраната пада и страните в Евросъюза сами ще решават дали да отглеждат ГМО култури, а буферни зони по границите ще ни пазят от тях, ако съседна страна ги е позволила. Решението трябва да бъде гласувано от всички евродепутати и след това да бъде потвърдено от Европейския съвет.

Водещото заглавие на Новинар е "Парното най-евтино на жълтите павета", в квартал "Младост" плащат с 20 процента повече от живеещите в центъра. Софиянци, обаче се топлят с 31 на сто повече енергия от бургазлиите, допълва вестникът.

Като допълнение към тази информация е заглавието на Сега – "Пропастта между Северна и Южна България се задълбочава". Областите на север затъват все повече финансово, за разлика от областите в южната част на страната, сочи изследване на Института за пазарна икономика.

Според Стандарт домейните "бг" тръгват до 6 месеца, в България вече има над 100 хиляди регистрирани в интернет имена.

Капитал дейли съобщава, че държавата е отказала жп лиценз на Христо Ковачки, дружествата му продължават да не плащат дълговете си към железниците в размер на 16 милиона лева.

Труд пише за гафа на президента Росен Плевнелиев, който в отговор на журналистически въпрос къде е бил на 10-и ноември 1989-а година, отговаря, че бил на площада, на митинг. Изданието припомня, че първият демократичен митинг се провежда на 18-и ноември 1989-а. Коментарът на Дума е по темата е "...вероятно в друга държава вече щеше да си събира в кашонче снимките на Бойко Борисов от кабинета и да напуска опозорен сградата на "Дондуков" 2 завинаги", пише авторът Александър Симов по адрес на държавния глава.

"БСП е против трансатлантическото споразумение за търговия между Европейския съюз и Съединените щати", пише на първа страница Земя.

Новинар припомня, че на 31-ви декември изтича отсрочката за продажба на алкохол с бандероли отпреди 1-ви януари тази година. Митничари припомнят, че от догодина ще важат само новите бандероли, влезли в сила тази година.

Кореспондентът на Монитор в Италия разказва как българин, живеещ там, принуждавал с бой десетина нашенци да просят срещу дневна дажба от кренвирш и бутилка вода. /БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg