EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми в българските вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в българските вестници

mail08:41 | 21.10.2014прегледи 1021 коментарикоментари 0


„С пет години да се увеличи възрастта за пенсиониране на работещите при тежки условия на труд като миньори, летци, металурзи.“ Това, според вестник СТАНДАРТ, „се очаква да предложат днес експертите от Консултативния съвет по пенсионна реформа към вицепремиера и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Целта на промяната е да се ограничи ранното пенсиониране в България, което се критикува от Брюксел. Тя ще засегне около 120 хиляди работещи при тежки условия.“ Експертите предлагат увеличението на възрастта за пенсиониране да стане плавно с по 4 или по 6 месеца още от началото на следващата година, допълва СТАНДАРТ.

„За най-масовата трета категория работещи най-вероятно ще бъде предложено да се продължи започнатото от ГЕРБ увеличаване на възрастта и стажа с по 4 месеца на година“, съобщава СЕГА и припомня, че „БСП замрази тези промени за 2014“. „При липсата на яснота в каква конфигурация ще управлява новото правителство трудно може да се прогнозира каква подкрепа ще има за тези идеи“, отбелязва вестникът.

Водещата новина в повечето издания е за решението на ръководството на ГЕРБ да продължи консултациите за съставяне на правителство с Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БСП и АБВ. „След втория кръг преговори в понеделник, 27 октомври, Бойко Борисов ще има решение дали ще прави правителство и ако да - с кои партньори“, пише 24 ЧАСА. Лидерът на ГЕРБ си е поставил за цел да сформира правителство най-късно до 10 ноември, съобщава СТАНДАРТ. Представители на ГЕРБ са обсъдили вчера три варианта за партийния състав на бъдещия кабинет, включително и коалиция от петте партии, допълва вестникът. Според ТРУД „ГЕРБ може да направи опит за съставяне на правителство на малцинството, в което да участва само Реформаторският блок. Под програмата на такъв кабинет ще се подпише и Патриотичният фронт.“

„Дупката“ в Корпоративна търговска банка възлиза на около 1 милиард лева. Това е записано във внесения вчера в БНБ одитен доклад на квесторите, твърдят „информирани източници“ на вестник 24 ЧАСА. Решението на централната банка относно лиценза на КТБ се очаква в края на месеца.

„БНБ мълчи като комунист на разпит за КТБ“ е мнението на ПРЕСА. От централната банка са обяснили пред изданието, че ще направят изявление за изводите от одитния доклад след като управителният съвет се запознае с документа. Цветан Василев обвинява държавата в мръсна игра в полза на „ликвидаторите“ на КТБ, гласи подзаглавие на ПРЕСА.

„Животновъди от цялата страна излизат на масови протести до края на месеца“, „лъжат ги с пари за синия език“, съобщава ТРУД. „Гневът на фермерите идва от факта, че служебният министър на земеделието Васил Грудев им обещаваше до 200 лева на овца, а при обявената тарифа обезщетението ще е около 100-150 лева“, пояснява изданието. „Фермерите са недоволни също така, че няма да получат в средата на октомври 90 милиона лева годишни субсидии, тъй като са заложени в бъдещата актуализация на бюджета“./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg