EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Теми & Заглавия във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми & Заглавия във вестниците

mail10:10 | 17.03.2015прегледи 777 коментарикоментари 0


"Четири нови жертви взе снегът", пише на първа страница "Сега". Общият брой на загиналите в последното засега бедствие вече е осем, все още има селища без ток, допълва вестникът.

"24 часа" съобщава: "Изчезна дете на 15 години". Това е 15-годишната Камелия Цветанова от Видин, която се заканила на родителите си, защото не я пуснали на рожден ден.
Заместник-ректорът на академията на МВР доц. Неделчо Стойчев заявява в интервю за "24 часа" - "Психопати като убиеца на 23-годишната Вероника не се променят".

Водещото заглавие на "Преса" е: "Симеон Втори прибрал 2 милиона и 200 хиляди лева от сеч на гори", според експертиза за периода 2003-2009 година. Държавата е предявила претенции към бившия премиер и сестра му само за 250 хиляди лева.

"Труд" съобщава на първа страница: "Синята зона става златна". Поводът са готвените законодателни промени, с които се дава право на общините да печелят от платеното паркиране. Освен това, новите цени ще се обжалват много по-трудно в съда.

Според "Дума", фирми ще чистят София без конкурс. Столичната община ще плаща по 2 милиона 940 хиляди лева на месец на избраните с директно договаряне фирми.

Пак за пари, само че от здравните вноски, става дума в интервюто в "Труд" с директора на Здравната каса д-р Глинка Комитов. Той предлага парите от здравните вноски да се изразходват само за лечение на пациентите, а не за комуналните разходи на болниците. Комитов заявява, че със здравния министър имат две трети разбирателство по промените в здравното осигуряване.

В друго интервю, за "Стандарт", директорът на Здравната каса обещава, че ще пресече практиката от пациентите да се искат пари за какво ли не.

"Преса" пък пише за поредните пребити лекари в последните три дни. Инцидентите са в Хасково.

Водещото заглавие в "Телеграф" - "Протеклите покриви станаха златни", поради поскъпналите с 10 лева на квадрат ремонти. Евтините услуги пък се предлагали от фалшиви майстори роми.

Икономическият анализатор Цветослав Цачев коментира в "Телеграф", че скъпият долар помага на българските стоки. Неговият съвет е хората с валутни влогове да не бързат да ги обръщат в долари.

"Стандарт" информира, че в сряда вечерта премиерът Бойко Борисов ще замине за Брюксел, където ще обсъжда с другите лидери от общността намаляването на зависимостта от енергиен внос. Успоредно с него, страната напуска вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Тя ще бъде на петдневна визита в Съединените щати.

За "Сега" водещото заглавие е от доклада на завършилата миналата седмица мисия на Международния валутен фонд, в който се настоява управляващите по-бързо да свият дефицита по бюджета.

Темата на "Капитал дейли" е кой и как ще издирва имуществото на КТБ. Вестникът е успял да стигне до проектоплана на законодателните промени, които скоро ще бъдат приети. Според изданието, искове пред съда ще могат да подават временният синдик на банката и Фондът за гарантиране на влоговете.

"Село на бунт срещу роми", пише на първа страница "Земя", по повод оплакванията на живеещите в Чомаковци, община Червен бряг, срещу тормоза и рекета на трима братя.

"Новинар" съобщава, че цената на агнешкото месо за Великден ще е от 12 до 14 лева. Очаква се някои магазини да продават вносно месо с етикет българско. Месото на едро е поскъпнало с 20 на сто в сравнение с миналата година.

"Монитор" отделя две страници на метеорита, изненадал жителите на град Сопот. Търсят останките на метеорита и евентуално направен от него кратер в Средна гора. /БНР 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1182