EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Телефон за руски туристи в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Телефон за руски туристи в България

mail11:04 | 12.04.2016прегледи 804 коментарикоментари 0


Българското министерство на туризма е отворило справочна телефонна линия за руските туристи, почиващи в страната. Позвънявайки на телефон +359 7002 0991, гостите на България ще могат да получат актуална информация за всеки въпрос, свързан с почивката им – маршрути, екскурзии и т.н. За всичко това ще разказват оператори, владеещи руски език, предаде OnlineTur.ru.

От министерството отбелязват, че руснаците, мнозина от които знаят за възможностите за плажен и планински туризъм в България, са започнали по-често да се интересуват от балнеолечебните курорти и от екотуризма. Туристите от Русия ще могат да играят на голф, да опитат българска национална кухня, да обиколят пещерите в страната. И на всичките въпроси те мигновено ще получат отговор по въпросния телефон.

Цената на разговора ще бъде 70 стотинки независимо от продължителността на разговора.

Turizm.ru: България вече има археологически парк

Министър-председателят на България Бойко Борисов и министърът на културата на страната Вежди Рашидов откриха в Сандански археологически парк, създаден и реставриран със средствата от европейските фондове в рамките на проекта „Сандански-разцвет на ранното християнство“, Предаде Turizm.ru.

Борисов подчерта, че откриването на парка ще способства за развитието на Сандански като туристическа дестинация. Той подчерта, че работата по строителството на автомагистрала „Струма“, която ще може да свързва София с града за по-малко от час, продължава.

Археологическият парк е своеобразен музей под открито небе, в който попадат значими археологически ценности от областта, а именно епископската базилика, раннохристиянския комплекс и базиликата „Св. Йоан“. В проекта се предвижда и строителството на туристически център и на паркинг.

(Фокус)


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039