EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТВЕЛ изнася титан за Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТВЕЛ изнася титан за Европа

mail09:35 | 23.01.2017прегледи 759 коментарикоментари 0


Горивната компания на руската държавна корпорация „Росатом“ – ТВЕЛ, излиза на европейския пазар на титанова продукция. В резултат на съвместната работа на ТВЕЛ и Чепецкия механически завод (ЧМЗ), който също е част от „Росатом“, бе подписан петгодишен договор с европейски дистрибутор на титанова продукция за доставка на голяма партида титанов прокат. Общата сума на договора в рубли е над 2 милиарда.

За периода на действие на договора се планира доставката на европейския пазар на повече от 1000 тона различни титанови изделия, произведени от ЧМЗ. Според условията на договора, обемът на доставка на продукцията ежегодно ще нараства, като пикът й ще бъде през 2021 г. Първата партида титанов прокат ще бъде доставена на европейския партньор през първата четвърт на настоящата година.

„Това е първият голям договор на ТВЕЛ за доставка на титанова продукция с чуждестранен партньор. Действащите договори с индийски, сингапурски и американски компании бяха в рамките на 10-20 тона. Европейският дистрибутор взе решение за такъв мащабен проект след серия успешни доставки от страна на ЧМЗ на опитни партиди през миналата година“, подчерта генералният директор на Чепецкия механически завод Константин Вергазов.

Титановата продукция на завода е предназначена за различни сегменти на индустрията в това число на самолетостроенето и автомобилостроенето.

           

 

 


Тагове: титан, ТВЕЛ, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg