EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ТВ Европа – купена от австрийска компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТВ Европа – купена от австрийска компания

mail16:54 | 18.06.2009прегледи 1282 коментарикоментари 0


Половината от първата чисто новинарска телевизия в България „Европа” стана собственост на австрийска медийна компания, съобщи досегашният председател на съвета на директорите на телевизията Емил Стоянов, който вече е евродепутат. Във Виена вчера е подписан договор за продажбата на 50 на сто от акциите на телевизията на Стевиа Комюникейшънс. Сумата по сделката не се уточнява.
Стевиа Комюникейшънс, която е част от европейската медийна група Altelys, фокусирана в медийните инвестиции в Източна Европа. Основен партньор на австриеца Карл фон Хабсбург-Лотринген в Atlelys е Христо Грозев.
Хабсбург и Стоянов са постигнали съгласие по всички точки, засягащи бъдещото управление на ТВ Европа. Председател на Съвета на директорите ще бъде Хабсбург, а Емил Стоянов ще остане акционер в медията. Телевизията ще има двама изпълнителни директори, които да представляват интересите на двете страни - Любомир Попов и Мартин Минчев.
ТВ "Европа" ще запази досегашния си формат на новинарска телевизия. Христо Грозев съобщи, че инвестиционните планове на компанията включват и пускане на втори телевизионен канал, който да бъде с по-развлекателно съдържание. По думите на Грозев идеята е новият канал да стартира след 2-3 месеца, ако не възникне проблем с регулаторната система.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960