EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Тандем - Попово" с фотоволтаична централа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Тандем - Попово" с фотоволтаична централа

mail14:01 | 23.09.2022прегледи 853 коментарикоментари 0


Фотоволтаична електроцентрала за месопреработвателното предприятие в „Тандем – Попово“ изгради "Енерго-Про Енергийни услуги". Предприятието е за добив и преработка на червени меса и за енергийните цели на своята дейност се доверява на опита на "Енерго-Про" за проектиране и изграждане на фотоволтаична електроцентрала, съобщиха от дружеството. 

Компанията е дългогодишен клиент на енергийния търговец, като през последните три години закупува 100 процента зелена енергия за обезпечаване на своето производство. През тази година собственикът на марката месни продукти "Mийт Революшън" затвърди последователната си политика за разумно и устойчиво потребление на енергийни ресурси, като потърси експертите по енергийна ефективност в "Енерго-Про Енергийни услуги". С тяхно съдействие е изградена и пусната в експлоатация собствена за електроцентрала за производство на енергия от слънце с пикова мощност 199,8 kWp.

По думите на управителя Валентин Русчев пред БТА нуждите от електроенергийни източни налагат внедряването на придобивката. На този етап той не се ангажира да коментира очаквания и ползите за предприятието от фотоволтаична електроцентрала.

Изградената система се намира в поповското село Дриново, където е разположена производствената база на фирмата, започнала дейност през 2001 г. и успешно наложила своята малка на пазара. 

Електроцентралата разполага с 444 фотоволтаични монокристални модула и четири трифазни соларни инвертора. Модулите са монтирани върху скатен покрив, чрез носеща алуминиева конструкция със захващане към покривната ламарина. Генерираната във фотоволтаичната електроцентрала (ФЕЦ) енергия е предназначена за собствено потребление при производствената дейност на "Тандем-Попово", а излишното количество ще се продава в мрежата.

Заради динамиката на пазара на електроенергия и високите борсови цени "Енерго-Про Енергийни услуги" разшири обхвата на своята дейност, за да отговори на нарастващия интерес към изграждането на ФЕЦ за свои клиенти. В последните три години компанията формира собствени екипи от професионалисти и към днешна дата предлага самостоятелно изграждане на ФЕЦ „до ключ“.

До днес повече от 80 компании са се доверили на енергийния търговец за проектиране и завършване на техни соларни централи. Очаква се интересът към реализация на проекти с възобновяеми енергийни източници у нас да продължи да бележи ръст и през следващите години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg