EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Талин - открита зареждаща станция за електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Талин - открита зареждаща станция за електромобили

mail09:50 | 18.10.2011прегледи 613 коментарикоментари 0


Schneider Electric, световен специалист в енергийния мениджмънт, и EMT, водещ мобилен оператор в Естония, откриха първата обществена станция за бързо зареждане на електрически автомобили с възможност за мобилно заплащане в Балтийския регион в пристанището на Талин (Естония). Решението, разработено от двамата партньори, комбинира технологията за инфраструктури за бързо зареждане на електрически автомобили на Schneider Electric, позволяваща зареждане на 80% от батерията за по-малко от 15 минути, с решението на EMT за мобилно разплащане. Решението позволява батериите на автомобила да бъдат зареждани безопасно и оптимизира товара според нуждите на автомобила и наличната енергия в мрежата. Благодарение на вградена телекомуникационна система, зарядните устройства информират потребителите за своята наличност, статус на зареждане и изпращат информация към собственика на автомобила при приключване на процеса на зареждане.
“Откриването на първата обществена станция за бързо зареждане е идеален пример за просто, ефективно и достъпно решение за зареждане на настоящите и бъдещите електрически автомобили в Естония, казва Кари Лайн, Президент на Schneider Electric за Финландия и балтийските страни. Комбинирайки своя опит, EMT и Schneider Electric днес могат да предложат на потребителите уникално решение за управление и заплащане на зареждането на електрческите автомобили.”
Според Валдо Калм, CEO на EMT, “разработването на система за мобилно заплащане на зареждането на електрически автомобили е интересно предизвикателство и възможност да предложим на потребителите иновативна услуга. За целта EMT може да използва своя 11-годишен опит в управлението на мобилното паркиране в градовете. С услугата, разработена от EMT, потребителите, сключили договор с някой мобилен оператор, могат да закупуват електрическа енергия за автомобила и да паркират без предварителна регистрация. За клиентите, това означава значително улеснение и удобство.”
Според Алан Киил, член на борда на AS Tallina Sadam, станцията за зареждане на електрически автомобили, която ще бъде открита от Schneider Electric и EMT на територята на Пристанище Талин, има не само практическо, но и символично значение за пристанището. “Защитата на околната среда и съхраняването на природата, особено използването на зелена енергия, е един от най-важните приоритети в дейността на Пристанище Талин. Затова инсталирането на станцията за зареждане в една от най-оживените точки на градския център, е много подходящо и добре дошло за града,” подчертава Киил. Schneider Electric и EMT ще продължат своето сътрудничество, използвайки опита си, за да предложат надеждна инфраструктура за електрическа мобилност в Балтийския регион.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg