EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Таксиметровите шофьори готвят протест

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Таксиметровите шофьори готвят протест

mail16:00 | 10.01.2012прегледи 662 коментарикоментари 0


Национален протест на таксиметровите водачи подготвят от бранша, съобщи за агенция „Фокус’ Димчо Иванов, председател на таксиметров синдикат „Авто 94” във Варна. Причината за това е, че все още няма становище по исканите от таксиметровите водачи промени в Закона за автомобилните превози.
Поради тази причина се подготвя национален протест и Иванов поддържа връзка с голяма част от представителите в бранша. „Знаете, че до месец март 75% от таксиметровите водачи ще отпаднат тотално, тъй като техните автомобили навършват 10 години”, посочи синдикалистът и добави, че след това ще останат много малко таксиметрови шофьори да работят.
Водачите на таксита настояват за спешна промяна в Закона за автомобилните превози, която да им даде право да карат такси поне докато колите им станат на 15 години.

„Ако ние не успеем да промени закона и не успеем да помогнем с нашия проект на таксиметровите водачи мисля, че таксиметровият превоз ще бъде тотално заличен”, категоричен бе Иванов. За сега не се знае точната дата на протеста, но според синдикалиста той ще бъде масов. Кризата в таксиметровия бранш през 2011 година се задълбочи изключително много, каза още Димчо Иванов. От 49 850 таксиметрови водачи за цяла България сега в момента са намалели на 27 000 и продължават да намаляват.
 


Тагове: протест, такси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg