EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Тай кухня & звезди "Мишлен"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тай кухня & звезди "Мишлен"

mail07:02 | 15.11.2019прегледи 1410 коментарикоментари 0


Два ресторанта за традиционна тай кухня получиха по две звезди "Мишлен" (Michelin), предаде "Франс прес", цитирана от БТА. Това е дебют за гастрономията на тази азиатска страна, известна в целия свят.

"Сорн" (Sorn) и "Ар-Хаан" (R-Haan) в Банкок постигнаха този успех в третото издание на кулинарния гид на "Мишлен" в Тайланд, представено днес в тайландската столица.

За пръв път в историята на кулинарния гид заведения, които предлагат тай гастрономия, се присъединяват към затворения клуб на двете звезди.

Управляван от двама млади шеф-готвачи, "Сорн" залага на техниките и традиционните рецепти в южната част на страната, откъдето си доставя продуктите чрез мрежа от дребни производители.

Начело на "Ар-Хаан" е главният готвач Чумпол, който предлага кухня, вдъхновена от кралската традиция, на основата на продукти, идващи от всички региони на кралството.

В изданието 2020 на "Мишлен" никой ресторант не е получил три звезди, но три ресторанта са запазили двете си звезди: френските "Норманди" (Normandie) и "Медзалуна" (Mezzaluna), както и ресторантът на германските братя близнаци "Зюринг".

В Азия "Мишлен" покрива Токио, Хонконг и Макао, Шанхай, Сеул, Сингапур, Тайван и Банкок.

Въпреки критиките и полемиките, на които редовно е обект, червеният гид, създаден през 1900 година, си остава ориентир в света на гастрономията, отбелязва АФП.

От около 20 хил. ресторанта, включени в списъка, само стотина са получили върховното отличие от три звезди.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg