EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Таван на таксиметровите цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Таван на таксиметровите цени

mail16:52 | 30.06.2010прегледи 915 коментарикоментари 0


Общинските съвети ще определят максималната цена на таксиметровите услуга в съответните градове, съобщи транспортният министър Александър Цветков, след като правителството прие днес проектопромени в Закона за автомобилните превози.
Общините ще имат право да контролират спазването на тези цени, като това ще прави автомобилната администрация. При нарушения ще се отнема разрешението за упражняване на тази дейност. Нелегалните таксита са най-много в курортните центрове и в големите градове.
Очакването е след приемането на закона за автомобилните превози спекулативно високите цени да бъдат прекратени, защо това не само уронва образа на страната, но и понижава доверието в таксиметровите услуги, коментира Цветков. Той се надява регулацията цените да е изключително необходима мярка, която се подкрепя от над 90% от хората в страната.
Комисията за защита на конкуренцията обаче не подкрепя предложенията "за каквато и да е форма на ценова регулация по отношение на таксиметровите услуги – определяне на единна тарифа, максимална (пределна) цена или минимална цена на таксиметровите услуги". Това става ясно от разяснение на комисията, публикувано на сайта й.
Промените в закона предвиждат още при установяване на нерегламентирани превози автомобилите да бъдат спирани от движение. При първо нарушение спирането ще бъде за 6 месеца, а при второ - за 12 месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg