EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Т. Мей представи основни моменти от Брекзит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Т. Мей представи основни моменти от Брекзит

mail06:15 | 18.01.2017прегледи 2012 коментарикоментари 0


В Лондон британският премиер Тереза Мей представи принципите, от които ще се ръководи при излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Ройтерс. Ето основните моменти от речта й:

ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ОБЩИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПАЗАР

Това споразумение трябва да позволи между Великобритания и страните членки на ЕС да се води възможно най-свободна търговия със стоки и услуги. То трябва да даде на британските компании максимална свобода да търгуват и действат на европейските пазари и да позволи на европейския бизнес да прави същото във Великобритания.

ДА НЕ СЕ ТЪРСИ ЧАСТИЧНО ИЛИ АСОЦИИРАНО ЧЛЕНСТВО

Смятаме, че трябва да има ново и равноправно партньорство между една независима, самоуправляващата се, глобална Великобритания и нашите приятели и съюзници в ЕС. Не частично членство в ЕС, не асоциирано членство или нещо, което би ни поставило в положението "с единия крак вътре, с другия - вън". Не се стремим към модел, който вече се използва от други страни. Не желаем, напускайки, да се вкопчим, в "късчета от членство". Не. Обединеното кралство излиза от Европейския съюз и моята задача е да постигна добра сделка за Великобритания.

ИСКАМЕ БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ С ЕВРОПА

Аз искам Великобритания да може да договори свои собствени търговски споразумения, но също така искам безмитна търговия с Европа и трансгранична търговия, която да е възможно най-безпроблемна. Това означава, че не искам Великобритания да е част от общата търговска политика.

МИТНИЧЕСКИ СЪЮЗ: НЯКОЛКО ВАРИАНТА, БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПОЗИЦИИ

Наистина искам да имаме митническо споразумение с ЕС, независимо дали това значи, че трябва да постигнем съвсем ново митническо споразумение, да станем в известен смисъл асоцииран член на митническия съюз или да останем страна, подписала някои от елементите му, не съм възприела някаква предварителна позиция.

източник:БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145