EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия изостава с реформите, смятат от МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия изостава с реформите, смятат от МВФ

mail16:47 | 09.02.2010прегледи 508 коментарикоментари 0


Управителят на централната банка на Сърбия Радован Йелашич заяви, че е предпазлив оптимист за изхода от преговорите с Международния валутен фонд, чиято делегация започна днес разговори със сръбските власти във връзка с прилагането на условията на стендбай споразумението за заем от 2,9 милиарда евро, предаде агенция Франс прес.
Сърбия вече изтегли 1,12 милиарда евро от заема, който беше договорен през март. Отпускането на останалата част от заема ще зависи от резултатите от настоящите преговори.
Представители на МВФ предупредиха неотдавна, че Сърбия изостава от ангажиментите си за обещаните реформи, като съкращаване на 8000 държавни служители, и че е изразходвала повече пари за заплати от предвиденото в споразумението.
Като условие за заема Сърбия обеща да продължи с мерките за затягане на фискалната дисциплина, да извърши съществени реформи в държавната администрация и пенсионната система.
Някои задължения, които Сърбия пое, не бяха напълно реализирани и това ще бъде обект на разговорите, призна Йелашич.
Сърбия беше силно засегната от световната икономическа криза, която спря чуждестранните инвестиции и намали още повече ниските нива на износа на страната.
Сръбските власти изразиха оптимизъм, че страната се измъква от рецесията и ще отчете лек икономически растеж тази година.
Преговорите с МВФ ще продължат две седмици.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg