EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбите не очакват да живеят по-добре през 2011 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбите не очакват да живеят по-добре през 2011 г.

mail09:20 | 02.11.2010прегледи 1354 коментарикоментари 0


Сърбите не очакват подобряване на жизнения си стандарт през следващата година, пише днес белградският вестник "Блиц", позовавайки се на оценката на икономисти, които говориха на тема "Какво ни чака през 2011 г" в пресклуба на Медийния клуб.
Според икономиста Александар Стеванович очакваното размразяване на заплатите и пенсиите може да донесе само проблеми, тъй като ще увеличи инфлацията, пише "Блиц".
Вестникът цитира и проф. Миодраг Зец, според когото на Сърбия предстои тежка година, тъй като е дошло време в страната да се проведе ключовата реформа на държавата.
Вестник "Данас" съобщава, че мисията на МВФ остава в Белград до края на тази седмица. Мисията не е доставила на сръбската страна Писмо за намеренията, без което не може да има
приключване на разговорите, пише "Данас".
Мисията на Международния валутен фонд, която днес трябваше да напусне Сърбия след приключените преговори с правителството около шестата ревизия на стендбай споразумението, реши да остане още една седмица в Белград и да продължи преговорите във връзка със закона за пенсиите, пише "Данас".
Вестник "Политика" се спира на същата тема, отбелязвайки, че сръбските синдикални лидери са заявили, че ще започнат днес да събират подписи за смяна на правителството.
"Политика" отбелязва, че мисията на МВФ не е съгласна със синдикалните искания. Предложението за закон за пенсионно и инвалидно осигуряване днес ще бъде върнато в парламента. Това е резултатът от вчерашните многочасови усилени преговори на правителството с МВФ, което накара делегацията, водена от Алберт Ягер да продължи пребиваването си в Белград до петък, пише "Политика".


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159