EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съмнения в акционерите на Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съмнения в акционерите на Facebook

mail15:15 | 13.06.2013прегледи 864 коментарикоментари 0


Ръководствата на социалната мрежа Facebook трябваше да дава обяснения на акционерите си за начина, по който възнамерява да вдигне борсовите котировки на компанията и да защитава личните данни на членовете си срещу опитите за шпионаж, включително правителствен, предаде Франс прес. "Разбираме, че мнозина са разочаровани от цените на акциите, ние също", призна президентът и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг на първото общо събрание след излизането на компанията на борсата преди година.
Котировките на акциите, пуснати на електронната борса Насдак на 18 май 2012 година при цена 38 долара, много бързо се сринаха и достигнаха 17,73 долара през септември. Оттогава
цените укрепнаха, но на равнище 24,03 долара при закриването вчера (-1,23 процента) остават доста под началната си стойност. Един от акционерите сравни излизането на FB на борсата като катастрофа, а друг призна, че семейството му е страшен фен на мрежата, но сега финансите му страдат.

"За жалост нямаме контрол върху цените на акциите, по-специално в краткосрочен план", посочи Зукърбърг, който е най-големият акционер на групата с 29,3 процента от капитала. Акционерите зададоха въпроси и за начина, по който групата защитава данните на потребителите, след разкритията от миналата седмица за мащабната програма за следене в интернет на американското разузнаване. Зукърбърг увери, че FB отделя много време, за да се увери, че "лоши пирати" не могат да имат достъп до неговите компютри и отново изтъкна, че мрежата не сътрудничи с американското разузнаване.
 


Тагове: Facebook, акционери
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg