EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съкращения в SG, Снап и Есте Лаудер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращения в SG, Снап и Есте Лаудер

mail07:30 | 08.02.2024прегледи 588 коментарикоментари 0


"Сосиете женерал" (Societe Generale) планира да съкрати около 900 работни места в централата си в Париж като се надява това да се случи чрез взаимно съгласие със служителите. Това съобщи третата най-голяма банка във Франция.

Планираните съкращения, които ще бъдат представени на синдикатите, са едва 2 на сто от общата работна ръка на банката и приблизително 5 на сто от персонала в централата й.

Съкращаването на работни места е свързано с опитите на главния изпълнителен директор Славомир Крупа да събере брутни спестявания на стойност около 1,7 милиарда евро (1,8 милиарда долара) до 2026 година, по примера на други големи банки.

"Дойче банк" (Deutsche Bank) също обяви този месец, че ще съкрати 3500 работни места, а американската банка "Сити" (Citi) обяви, че ще освободи 20 000 души през идните две години.

В "Сосиете женерал" работят около 52 000 души във Франция и 112 000 в световен план, според половингодишния финансов доклад за 2023 г.

----------------

Технологичната компания "Снап" (Snap), която управлява социалната мрежа "Снапчат" (Snapchat), съкращава приблизително 530 души в целия свят, което се равнява на около 10 на сто от всичките й служители, предаде Асошиейтед прес.

"Снап" оценява очакваните си разходи, свързани със съкращенията, на между 55 милиона и 75 милиона долара. Те ще се предимно за изплащане на обезщетения на уволнените служители.

Това е поредната технологична компания, която предприема съкращения на служители.

-----------------

Още една корпорация - "Есте Лаудер" (Estee Lauder), ще уволни значителен брой от работещите за нея. От работа ще бъдат освободени до 3100 души, което представлява между 3 и 5 на сто от служителите на компанията в целия свят.

"Есте Лаудер" очаква разходите, свързани със съкращенията, да достигнат между 500 и 700 милиона долара преди данъчно облагане. Компанията прогнозира, че заради съкращенията ще спестява по между 350 милиона и 500 милиона долара годишно. 

Гигантът в сектора на козметичната индустрия отчете спад на печалбата и на приходите си през последното тримесечие на миналата година. Това става на фона на слабите му продажби в Китай, посочва АП. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg