EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съкращават 159 щата от МИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращават 159 щата от МИЕ

mail08:00 | 12.12.2013прегледи 1106 коментарикоментари 0


С промяна в Устройствения правилник на Министерството на икономиката и енергетиката правителството преструктурира администрацията на ведомството и намали щатната численост в системата му със 159 бройки (7,42%). Това е второто намаление от средата на годината на щатовете в министерството, след като през септември бяха закрити 10 места. Тези промени са във връзка с оптимизирането на общоведомствените разходи по бюджета на МИЕ.
С новите редакции на текстовете в Устройствения правилник се разграничават ясно функциите на двете дирекции в сектор икономика – „Бизнес среда и политика за малките и средни предприятия“ и „Инвестиции, иновации и предприемачество“. Те се преобразуват в дирекции „Малки и средни предприятия и иновации” и „Инвестиции“, което е обосновано от необходимостта да се издигне на ново ниво политиката към инвеститорите, МСП и по отношение на иновациите.
Останалите промени са свързани с прецизиране, систематизиране и дефиниране на функциите на административните звена в сектор енергетика.

Същевременно, правителството взе решение да увеличи с 420 099 лв. средствата за персонал в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за сметка на средствата за текуща издръжка на ведомството. Причина за решението е невъзможността да се предвиди размерът на необходимите обезщетения за работещите на различните основания. Това създава проблеми при разпределението на средствата по параграфи в рамките на показателя „персонал”, който включва заплати, други възнаграждения и плащания и осигурителни вноски. При завишен ръст на средствата за обезщетения при пенсиониране или изплащане на неизползван платен годишен отпуск при напускане на служители се затруднява изплащането на заплати и осигурителни вноски.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg