EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Създадено е обединение на дигиталната индустрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създадено е обединение на дигиталната индустрия

mail11:20 | 16.12.2010прегледи 387 коментарикоментари 0


Webit Ambassadors за Централна и Източна Европа, Българската Асоциация на Рекламодателите, Националният съвет по саморегулация, Българската уеб асоциация и Интерактив Асосиейшън България и фондация БГ Сайт подписаха меморандум за сътрудничество и създадоха неформално обединение на дигиталната индустрия със следните цели:
- Да представляват българския дигитален бизнес пред държавните, европейски и световни институции.
- Да разработват общи становища, свързани с развитието и позицията на българския дигитален пазар.
- Да защитават интересите, както на българския дигитален бизнес, така и на потребителите на дигитални услуги и продукти в България.
- Да информират всички заинтересовани страни и обществото като цяло за промените и развитието на българския дигитален пазар.
„С тази стъпка се поставя едно ново начало в развитието на индустрията в България. Промените, които интернет и мобилните технологии налагат в живота ни, в начина по който се прави бизнес, маркетинг и реклама, следва да намират своето отражение в регулаторните механизми и законодателството с цел развитие на индустрията и защита на правата на потребителите”, каза Пламен Русев, член на почетния борд на Webit Ambassadors.
„Пред неформалното обединение предстоят много задачи - работа и предложения по имплементирането на европейската директива за личните данни в частта й, касаеща ползването на интернет, работа по EU директивата за онлайн рекламата, касаеща поведенческото таргетиране, съгласуване на етични стандарти за саморегулация на индустрията в полза на потребителите и много други”, добави г-н Русев
"Тези промени и предизвикателства не са характерни само за България. Пред всички държави от Европа днес стоят едни и същи казуси за решаване и в този смисъл една обединена индустрия в България е категорична предпоставка за ползотворен диалог, както с изпълнителната и законодателна власт, така и с представители на потребителските организации", каза Дора Василева, председател на Българската уеб асоциация.
Вчера бе проведена и първата среща между неформалното обединение на дигиталната индустрия, Министерството на Транспорта, Информационните Технологии и Съобщенията, представлявано от зам. министър Първан Русинов, експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и др. На нея интернет индустрията представи своята обединена позиция и готовност да работи съвместно с държавната администрация за намирането на най-добри регулаторни решения на предизвикателствата на дигиталната среда в полза на потребителите и индустрията в страната.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg