EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съдят Toyota заради смъртта на четирима души

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдят Toyota заради смъртта на четирима души

mail16:56 | 04.03.2010прегледи 636 коментарикоментари 0


Роднини на загинал полицай от Калифорния са подали съдебен иск срещу японския автомобилен производител Toyota Motor Corp. Делото е заведено заради смъртта на офицер Марк Сейлър и други трима негови роднини, загинали в пътно - транспортно произшествие след като техният автомобил Lexus ES 350 произволно, без външна намеса, е започнал да се движи с изключително висока скорост на пътя, съобщава Reuters.
Искът е подаден във Върховният съд в Сан Диего и е поредният от лавинообразно нарасналите съдебни претенции към Toyota, мотивирани предимно от случаи на внезапно ускоряване на моторните превозни средства, произведени от японската автомобилна компания. 
Причина за произшествието, довело до смъртта на семейство Сейлър, е самопроизволно ускорение на автомобила до 190 км. в час, при което водачът на автомобила не е успял да реагира преди колата да навлезе в насрещното движение, където след сблъсък с друг автомобил излиза извън пътя и се запалва.
Следователите от Сан Диего са стигнали до извода, че причина за произшествието е подложка от каучук, която се монтира на по-големи от  Lexus ES 350 автомобили, и която не е известно как е попаднала в колата на семейството, отбелязва изданието К2Капитал.
Вече няколко месеца Toyota води кампания по изтегляне на автомобили от пазари по цял свят заради проблеми с педала на газта.

 


Тагове: Toyota, процес, съд
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg