EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съдбата на Opel се решава на 8 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдбата на Opel се решава на 8 септември

mail13:03 | 01.09.2009прегледи 437 коментарикоментари 0


Съдбата на германския автомобилопроизводител Opel, който се оказа на ръба на фалита, ще бъде решена  на заседание на управителния съвет на американската компания майка General Motors на 8 септември, когато ще бъде взето окончателно решение за бъдещето на марката. Това съобщи днешният брой на в. "Файненшъл таймс Дойчланд", цитиран от ИТАР-ТАСС.
Възможните варианти продължават да бъдат придобиването на Opel от канадско-австрийския производител на автомобилни части Magna съвместно с руския й партньор Сбербанк или от белгийската инвестиционна компания RHJ Internatinal. Не се изключва и възможността за процедура по обявяване на фалит на Opel. В този случай GM ще запази за себе си германското подразделение, отбелязва ИТАР-ТАСС.
Европейската комисия отправи предупреждение към германското правителство и му припомни, че то не може да обвързва субсидирането на Opel със запазването на неговото производство в Германия, след като изказване в този дух бе направено от външния министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, предаде Франс прес.


Тагове: Opel, продажба, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165