EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съд отхвърли иск на зелените срещу АЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съд отхвърли иск на зелените срещу АЕЦ

mail07:35 | 27.06.2023прегледи 554 коментарикоментари 0


Решението на британското правителство за изграждане на атомната електроцентрала "Сайзуел Си" (Sizewell C) е законосъобразно. Това постанови Лондонският върховен съд, който отхвърли иск за спиране на проекта поради предполагаемото му отрицателно въздействие върху околната среда, предаде Ройтерс. 

Активистите на организацията "Заедно срещу "Сайзуел Си" обвиняват британските власти, че в нарушение на закона не се обсъдили други възможности, освен ядрената енергия, които ще помогнат на икономиката на страната да намали вредните си емисии на парникови газове в атмосферата. Вместо това управляващите в Лондон одобриха плана за атомната електроцентрала, която се изгражда от френския енергиен гигант Е Де Еф (EDF), отбелязват екоактивистите. 

Съдия Дейвид Холгейт, който отхвърли иска им, обоснова своето решение с мотива, че британските власти са одобрили изграждането на "Сайзуел Си" в съответствие с енергийната политика на правителството в Лондон. Нейната цел е да бъде постигнато "разнообразие при начините за производство на енергия и стабилност на доставките й", се казва в мотивите на съдията, изложени в писмен вид. 

Съдебният иск, заведен от "Заедно срещу "Сайзуел Си", е "опит за вмешателство в политиката на британското правителство", отбелязва съдия Дейвид Холгейт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047