EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Съд оправда „Булброкърс“ за сделка с EVN

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съд оправда „Булброкърс“ за сделка с EVN

mail16:30 | 21.10.2014прегледи 720 коментарикоментари 0


„Булброкърс“ не е извършил каквото и да е нарушение при продажбата на остатъчния дял от EVN и отменя наказателното постановление наложено от КФН като неправилно и противоречащо на закона. Това става ясно от окончателно решение от 13 октомври 2014 г. Административен съд – София. Съдът отхвърля всякакви съмнения за ощетяване или застрашаване на държавния интерес както и конфликт на интереси от страна на „Булброкърс“ като казва, че „да се приеме, че в този случай е налице конфликт на интереси, противоречи на разума и целта на публичното предлагане на акции на фондовата борса.“
В решението си Административния съд посочва, че „Булброкърс“ е организирал предлагането на остатъчния дял от EVN изцяло по зададените критерии от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, и стриктно следвайки закона. От друга страна Съдът изказва учудване, че КФН е санкционирал „Булброкърс“, за това, че е изпълнил поръчка на EVN, което има право да прави, но не и за изпълнението на аналогични поръчки от други клиенти. Също така в решението се посочва, че обвинението на административно – наказващия орган в лицето на КФН е неточно и неясно и никъде не се посочва каква по-висока цена би могла да се постигне, ако „Булброкърс“ беше отказал да приеме поръчките на EVN.
Продажбата на остатъчния държавен дял в EVN беше реализирана на "Българска фондовата борса" на закрит аукцион през 2011 г., а „Булброкърс“ беше избран с конкурс за инвестиционен посредник по продажбата. Сделката беше отчетена като сериозен успех, а постигнатата на търга цена надхвърляше значително минималната, определена от държавата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg