EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 5 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 5 юли

mail09:15 | 05.07.2013прегледи 388 коментарикоментари 0


Брюксел - Днес изтича ултиматумът, даден от Еврозоната на Атина да финализира преговорите с тройката международни кредитори. Ако няма споразумение, траншовете за Гърция може да бъдат замразени за срок от три месеца.

Кайро - "Ден на отхвърляне" на военния преврат в Египет по призив на движението "Мюсюлмански братя".

Адис Абеба - Съветът за мир и сигурност на Африканския съюз (АС) ще се събере в етиопската столица, за да обсъди политическата криза в Египет. АС обикновено замразява членството на страни, в които избрано правителство е отстранено с военен преврат.

Вилнюс - Продължава визитата на членове на Европейската комисия в Литва, която на 1 юли пое ротационното председателство на ЕС.

Екс ан Прованс - Откриване си икономическа конференция с участието на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, френския финансов министър Пиер Московиси, бившия президент на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, бившия премиер на Италия Марио Монти и заместник-председателя на Европейската комисия Оли Рен (до 7 юли).

Берлин - Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле ще произнесе реч, докато горната камара на парламента гласува допълнителния федерален бюджет за 2013 година

Любляна - Външните министри на Словения и Хърватия Карл Ерявец и Весна Пусич ще обсъдят спора между двете страни за банковото наследство на бивша Югославия.

Подгорица - Посещение на румънския външен министър Титус Корлъцян в Черна гора.

Москва - Завършва посещението на председателя на кипърския парламент Янакис Омиру в Русия.

Прищина - Посещение на заместник-помощника на държавния секретар на САЩ Филип Рийкър в Косово. Той ще се срещне с косовските ръководители и ще даде съвместна пресконференция с премиера Хашим Тачи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg