EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 4 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 4 юли

mail09:15 | 04.07.2013прегледи 433 коментарикоментари 0


Страсбург/ Брюксел - Приключва пленарната сесия на Европейския парламент. Парламентът ще заеме позиция във връзка с твърденията за шпионаж на САЩ срещу ЕС. Посланиците на страните членки ще се срещнат в Брюксел, за да обменят информация по въпроса.

Тунис - Визита на френския президент Франсоа Оланд в Тунис.

Пекин - Визита на пакистанския премиер Наваз Шариф в Китай.

Москва - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с колумбийската си колега Мария Анхел Олгин.
- Посещение на председателя на кипърския парламент Янакис Омиру в Русия (и 5 юли).

Истанбул - Общо събрание на сирийската опозиция, което трябва да избере ново ръководство (и 5 юли).

Атина - Германският външен министър Гидо Вестервеле е на посещение в Атина, където ще разговаря с гръцките си домакини за обстановката в Гърция след последната реорганизация на кабинета, за реализацията на икономическите реформи и двустранното сътрудничество.

Букурещ - Върховният касационен съд ще се произнесе по дело, визиращо министъра на транспорта Релу Фенекиу, който е обвинен в корупция.

Букурещ - Националният статистически институт ще обяви данни от преброяването на населението, осъществено през 2011 г.

Загреб - Президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти ще разговаря с президента на Хърватия Иво Йосипович, премиера Зоран Миланович и други правителствени представители.

Скопие/ Подгорица - Посещения на румънския външен министър Титус Корлъцян в Македония и Черна гора (до 5 юли).

Прищина - Изслушване на свидетелите на защитата в процеса срещу бившия командир от Армията за освобождение на Косово (АОК) Фатмир Лимай по обвинения във военни престъпления в с. Клечка през март 1999 г.

Франкфурт - Заседание на Европейската централна банка (ЕЦБ), на което се очаква водещата лихва да бъде оставена на рекордно ниското равнище от 0,5%.

Берлин - Германският министър на финансите Волфганг Шойбле и министърът на икономиката Филип Рьослер се срещат с испанските си колеги Луис де Гиндос и Хосе Мануел Сория за подписване на споразумение в подкрепа на испанските малки и средни предприятия (МСП).

Рим - Пресконференция на италианския министър на икономиката и финансите Фабрицио Сакомани и делегацията на Международния валутен фонд (МВФ), която приключва годишната си оценка за състоянието на италианската икономика.

Париж - Съвещание за пенсионната реформа на френския премиер Жан-Марк Еро с министъра на труда Мишел Сапен, министърката по социалните въпроси Марисол Турен и социалните партньори.

Москва - Руският президент Владимир Путин ще проведе съвещание по развитието на банковата система, на което ще бъде разгледан въпросът за достъпността на кредитирането.

САЩ - Национален празник - Ден на независимостта
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg