EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 30 септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 30 септември

mail08:23 | 30.09.2013прегледи 538 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Министърът на външните работи Кристиан Вигенин участва в Съвета на ЕС по общи въпроси за подготовка на заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС на 24-25 октомври, посветено на възстановяването на икономическия растеж и заетостта, с внимание към цифровата икономика, научните изследвания и услугите. Министрите ще разговарят днес и по законодателството в областта на политиката на сближаване, като част от бюджета на ЕС до 2020 година.
- Комисията по земеделие в Европейския парламент ще гласува по реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2013 година.

АНКАРА - Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган ще представи пакет с демократични реформи, на който се възлагат надежди, че ще даде нов тласък на процеса за мирно решаване на кюрдския проблем.
- Окръжното ръководство в Диарбекир на представената в турския парламент прокюрдска Партия за мир и демокрация организира шествие под наслов "Свобода за Йоджалан и
статут за кюрдите".

БУКУРЕЩ - Насрочена е стачка на служителите на метрото и на наземния градски транспорт в румънската столица.

ЛЮБЛЯНА - Очаква се правителството да представи в парламента бюджета на страната за 2014 година.
- Посещение на председателя на еврогрупата Йерун Дейселблум.

СЕУЛ - Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл пристига в Южна Корея, след което ще посети Япония /обиколката му продължава до 4 октомври/.

ВАШИНГТОН/НЮ ЙОРК - Визита на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който ще има среща с Барак Обама, а във вторник ще произнесе реч пред Общото събрание на ООН.
- Двете камари на Конгреса на САЩ непременно трябва да приемат общ текст по бюджета до понеделник в полунощ, когато приключва финансовата 2013 година, за да избегнат парализиране на част от работата на правителството.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg