EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 27 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 27 януари

mail08:45 | 27.01.2014прегледи 510 коментарикоментари 0


КИЕВ - Обстановката в Украйна остава напрегната, след като прозападната опозиция отхвърли предложението на президента Виктор Янукович да оглави правителството и продължава да иска неговата оставка.

ЖЕНЕВА - Продължават преговорите между делегациите на сирийския режим и опозиция с посредничеството на международния посредник за намиране на изход от конфликта Лахдар Брахими. Очаква се днес да започне обсъждането на най-сложния въпрос, за евентуалното създаване на преходно правителство.

БРЮКСЕЛ - Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (и утре). На нея ще бъде обсъдена подготовката за предизборния конгрес на ЕНП, както и кампанията на партията за изборите за Европейски парламент през май.

- Среща на финансовите министри от еврозоната, които ще обсъждат най-вече положението в Гърция и Португалия. И двете страни продължават да получават външна финансова помощ.

- Среща на министър-председателите на Сърбия и Косово Ивица Дачич и Хашим Тачи с посредничеството на върховния представител на Европейския съюз за външната политика и
сигурността Катрин Аштън.

- Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен ще представи годишния доклад на организацията.

АНКАРА - Първо официално посещение в Турция на президента на Франция Франсоа Оланд, който обяви в събота, че се разделя с първата дама Валери Трирвильор.

МУМБАЙ - Валери Трирвильор е на хуманитарно посещение в Индия.

БУКУРЕЩ - Холандският външен министър Франс Тимерманс пристига на посещение в Букурещ, по време на което ще разговаря с румънския си колега Титус Корлъцян и с премиера Виктор Понта.

АТИНА - Среща на официални представители на страните от Съюза за Средиземно море, организирана от гръцкото председателство на Европейския съюз.

ДОХА - Посещение на кипърския президент Никос Анастасиадис в Катар.

СТРАСБУРГ - Започва зимната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (до 31 януари).

РИМ - Италианско-испанска среща на върха с участието на премиерите на двете страни, Енрико Лета и Мариано Рахой.

ГРОСЕТО, Италия - Поредно заседание от процеса срещу Франческо Скетино, капитана на круизния кораб "Коста Конкордия", при чието крушение през януари 2012 г. загинаха 32 души.

ХАГА - Международният съд ще се произнесе по спор между Чили и Перу за морската им граница.

ВАРШАВА - Посещение на швейцарския президент Дидие Буркхалтер в Полша.

ПАРИЖ - Очаква се да бъдат публикувани данни за броя на безработните във Франция през декември.

МОСКВА/БРЮКСЕЛ - Руската страна ще разгледа с представители на ЕС въпроса за налагане на ембарго върху вноса на свинско месо от целия ЕС след случаите на африканска чума по свинете, регистрирани на беларуско-литовската граница.

МОСКВА - Планирано излизане в космоса на двама руснаци от екипажа на Международната космическа станция.

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Руският президент Владимир Путин ще посети Северозападния федерален окръг, където ще участва в тържествата по случай 70-ата годишнина от пълното освобождаване на Санкт Петербург (тогава Ленинград) от блокадата по време на Втората световна война.

ВАШИНГТОН - Стратегически диалог САЩ-Пакистан с участието на американския държавен секретар Джон Кери.

- Посещение в Съединените щати на палестинския главен преговарящ с Израел Саеб Еракат.

ОСВИЕНЦИМ, Полша - Възпоменателна церемония по случай 69-ата годишнина от освобождаването на нацисткия концлагер Аушвиц-Биркенау от съветската армия. Ще присъства голяма делегация на израелския парламент начело с неговия председател Йоел (Юлий) Еделщайн.

Международен ден в памет на жертвите от холокоста
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg