EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 27 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 27 юни

mail09:15 | 27.06.2013прегледи 620 коментарикоментари 0


Брюксел - Младежката безработица, кредитирането на предприятията и бюджетът на ЕС до 2020 г. ще бъдат основните теми на двудневното заседание на европейските държавни и правителствени ръководители. Участва премиерът Пламен Орешарски.

- Очаква се Европейският съвет да вземе решение относно определянето на дата за начало на преговори за присъединяване на Сърбия към Европейския съюз.
- Европейският съвет ще обсъди вечерта препоръките за тази година, издадените от Европейската комисия през май, към всяка страна членка. На България ЕК препоръча да въведе цялостна данъчна стратегия, постепенно да премахне възможностите за ранно пенсиониране, да приеме закон за училищното образование, да намали бюрокрацията, ускорено да усвоява фондовете на ЕС, да укрепи независимостта на националните регулаторни органи и да създаде прозрачен пазар на едро за електричество и природен газ.
- Синдикатът на служителите от поддръжката на белгийските железници обяви, че днес влаковете в страната няма да се движат.

Лисабон - Португалското правителство днес е изправено пред четвъртата обща стачка през последните две години. Двата водещи синдиката, които организират протеста, очакват страната да бъде парализирана днес в израз на силното недоволство, породено от политиката на строги икономии.

Москва - Руското правителство трябва да разгледа приватизационната програма за 2014-2016 година, в която вече няма да влиза руският петролен гигант Роснефт.

Аман/Ерусалим - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне с краля на Йордания Абдула Втори и с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Женева - Международният комитет на Червения кръст ще оповести годишния доклад за дейността си.

Дакар - Президентът на САЩ Барак Обама, който започна африканската си обиколка с визита в Сенегал, ще се срещне с президента Маки Сал, ще произнесе реч за правовата държава и ще посети остров Горе, откъдето са тръгвали корабите с чернокожи роби за Америка.

Виена - Международна конференция за правата на човека "Виена+20" с участието на върховния комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай, генералния секретар на "Амнести интернешънъл" Салил Шети и носителката на Нобелова награда за мир за 2011 г., йеменката Тауакул Карман.

Пекин - Започва посещение в Китай на южнокорейската президентка Пак Гън-хе. Разговорите ще са посветени главно на ядрената програма на КНДР и на развитието на икономическите връзки между Сеул и Пекин.

Берлин - Заседание на Бундестага (долната камара на парламента) във връзка с определянето на дата за начало на преговори за присъединяване на Сърбия към Европейския съюз.

Любляна - Японският принц Акишино и съпругата му принцеса Кико пристигат на посещение.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161