EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 25 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 25 юни

mail09:15 | 25.06.2013прегледи 557 коментарикоментари 0


Брюксел - Европейската комисия ще публикува доклада си за напредъка по националните стратегии на страните членки на ЕС за приобщаване на ромите.

Люксембург - Продължава Съветът "Външни работи" на ЕС, в който участва и българският външен министър Кристиан Вигенин. Външните министри ще излязат с позиция по въпроса дали да започнат преговори за членство със Сърбия. Те ще обсъдят също компромисния проект на европейския бюджет за периода 2014 - 2020 г. и подготовката на срещата на върха на ЕС на 27-28 юни.

- Министрите на земеделието на Европейския съюз ще обсъждат реформата в Общата селскостопанска политика.

Париж - Френският външен министър Лоран Фабиюс ще се срещне с бившия служебен премиер и външен министър и сегашен посланик на България във Франция Марин Райков.

- Френският президент Франсоа Оланд ще приеме ръководители на китайски, френски и европейски компании.

Женева - Нова среща от тристранните консултации между Русия, САЩ и ООН, посветени на подготовката на мирна конференция за Сирия.

Прага - Чешкият президент Милош Земан ще съобщи в 13 ч. местно време името на политика, когото ще натовари да състави "експертно правителство" за излизане от кризата след оставката на премиера Петър Нечас заради скандал с корупция и злоупотреба със служебно положение.

Турку, Финландия - Руският президент Владимир Путин ще направи работно посещение в Турку по случай 60-ата годишнина от побратимяването на финландския град със Санкт Петербург. Путин и неговият колега Саули Ниинистьо ще обсъдят въпроси на двустранните отношения и взаимодействието по линията Русия-ЕС и ще присъстват на подписването на споразумения за сътрудничество.

Доха - Емирът на Катар Хамад бин Халифа Ал Тани ще направи тази сутрин обръщение към нацията по повод решението си да предаде властта на престолонаследника шейх Тамим бин Хамад Ал Тани. В чест на събитието днешният ден е обявен за национален празник.

Варшава - Официална визита на арменския президент Серж Саркисян в Полша.

Москва - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с алжирския си колега Мурад Меделси.

Белград - Посещение на унгарския президент Янош Адер, който ще разговаря със сръбския си колега Томислав Николич.

Анкара - Посещение на генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд.

Берлин - Председателят на сръбския парламент Небойша Стефанович ще разговаря с председателя на Бундестага непосредствено преди взимането на решение от германския парламент за начало на преговори за присъединяване на Сърбия към ЕС.

Букурещ - Продължава официалното посещение на принца на Великобритания Едуард, граф на Уесекс и съпругата му Софи Рис-Джоунс. Това е първото официално посещение на членове на кралското семейство след влизането на Румъния в Европейския съюз през 2007 г.

Любляна - Словения отбелязва днес националния си празник Ден на държавността /1991/.

Загреб - Хърватия отбелязва днес националния си празник Ден на държавността /1991/.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg