EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Събитията на 24 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 24 октомври

mail08:22 | 24.10.2013прегледи 653 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Европейски съвет, в който ще участва и българският премиер Пламен Орешарски. Очаква се сред водещите теми да са незаконната имиграция и шпионажът, извършван от американското разузнаване, както и въпросите за развитието на цифровата икономика, иновациите и услугите, икономическата и социална политика на ЕС с акцент върху борбата с младежката безработица и завършването на Икономическия и паричен съюз.

БЕЛФАСТ - Посещение на водачката на опозицията в Мианма Аун Сан Су Чжи в Северна Ирландия.

СТРАСБУРГ - Европейският парламент ще обсъди и гласува шестия поред коригиращ бюджет на ЕС, които добавя 2,7 млрд. евро към бюджета на Общността за 2013 година.

МАДРИД - Испания ще обяви данните за безработицата през третото тримесечие.

МИНСК - Руският президент Владимир Путин участва във среща на върха на Евразийския икономически съвет, върховен орган на Митническия съюз. В рамките на форума Путин ще има двустранна среща с беларуския си колега Александър Лукашенко.

МУРМАНСК, Русия - Руски съд ще разгледа последните три жалби на природозащитници, оставени в ареста за 2 месеца за опит за качване на петролна платформа на Газпром в Арктика миналия месец. Мярката бе наложена на общо 30 активисти на екологичната организация "Грийнпийс" и техни сподвижници.

АТИНА - Продължава разследването на гръцките полицейски и съдебни власти на случая с русокосото момиченце, за което се смята, че е било отвлечено от двойка роми в централна Гърция.

- Трима гръцки роми, които бяха арестувани вчера на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, ще бъдат изправени днес пред прокурор.

АНКАРА - Иракският външен министър Хошияр Зебари пристига довечера в Анкара, където в петък ще разговаря с турски ръководители за сирийската криза и двустранните отношения.

ТИРАНА - В Тирана днес ще се състои първото заседание на новоучредения Национален икономически съвет под председателството на премиера Еди Рама. На заседанието се очаква да бъдат разисквани реформите и бюджетът на страната за 2014 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg