EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 17 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 17 юни

mail09:15 | 17.06.2013прегледи 467 коментарикоментари 0


Белфаст - В курорт край езерото Лох Ърн, Северна Ирландия, започва двудневна среща на високо равнище на страните от Г-8. В кулоарите ще се състои среща между президентите на САЩ и Русия - Барак Обама и Владимир Путин.

Лондон - Преговори между министъра на външните работи на Еквадор Рикардо Патиньо и британския външен министър Уилям Хейг за съдбата на Джулиан Асандж, създателя на Уикилийкс, който от година се укрива в еквадорското посолство във Великобритания.

- Мексиканският президент Енрике Пеня Нието ще се срещне с британския вицепремиер Ник Клег.

Брюксел, Белгия. Еврокомисарят за заетостта, социалните въпроси и социалното включване Ласло Андор ще представи предложение за създаване на мрежа на обществени служби по заетостта в страните от Европейския съюз. Целта е младите хора могат да получат работа, образование или стаж в срок от 4 месеца, след като са завършили училище или имат статут на безработни.

Берн - Европейският комисар за данъчното облагане и митническия съюз Алгирдас Шемета ще обсъди с швейцарските ръководители започването на преговори за преразглеждане на споразумението между ЕС и Швейцария за борба с данъчните измами.

Берлин - Германия отбелязва 60-ата годишнина от Берлинското въстание в бившата Германска демократична република (ГДР).

Виена - Конференция под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за сигурността през 21-и век и по-конкретно за ролята на социалните мрежи.

Прага - Чешкият премиер Петър Нечас ще подаде оставка.

Париж - Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще се срещне с израелския министър на отбраната Моше Яалон.

- Френският парламент ще започне да разглежда законопроект за прозрачност на дейността на висшите политици и функционери.

Бурже, Франция - 50-о международно авиокосмическо изложение (до 23 юни).

Лисабон - Стачка на португалските преподаватели срещу мерките за икономии в областта на образованието.

Ватикана - Папа Франциск ще приеме венецуелския президент Николас Мадуро.

Баку - Посещение на украинския министър на външните работи Леонид Кожара в Азербайджан - първи етап от негова обиколка в региона, която включва визити още в Грузия и Армения (до 20 юни).

Багдад - Посещение на Върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Техеран - Новоизбраният президент на Иран Хасан Рохани ще даде първата си пресконференция.

Екатеринбург/Новосибирск/Санкт Петербург - Посещение на министър-председателя на Македония Никола Груевски в Русия с цел представяне на новите инвестиционни възможности на страната (до 21 юни).

Анкара - Конфедерацията на профсъюзите на държавните служители (КЕСК) и Конфедерацията на революционните работнически профсъюзи (ДИСК) свикват еднодневна обща стачка в знак на протест срещу насилствената евакуация на протестиращите от парка Гези.

Атина - Среща на гръцкия премиер Андонис Самарас с коалиционните му партньори от ПАСОК и Демократичната левица във връзка със ситуацията със закриването на държавната компания за радио и телевизия ЕРТ.
- Опозиционната радикална левица СИРИЗА организира митинг на площад Синтагма срещу решението на правителството за закриване на ЕРТ; синдикалната организация на Гръцката комунистическа партия ПАМЕ също обяви протест пред сградата на ЕРТ.

Белград/Прищина - Белград и Прищина ще си разменят офицери за свръзка без дипломатически статут, които ще имат задачата да улесняват комуникацията и да наблюдават прилагането на споразуменията, постигнати в рамките на диалога между Белград и Прищина.

Сараево - Насрочено е заседание на босненския парламент за обсъждане на закон за единната гражданска регистрация, чието отлагане заради етнически спорове предизвика вълна от протести в страната.

Световен ден за борба със сушата и настъпването на пустините
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg