EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 16 април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 16 април

mail09:10 | 16.04.2013прегледи 419 коментарикоментари 1


Брюксел - Европейската комисия ще представи докладите си за напредъка на Македония, Сърбия и Косово по пътя им към Европейския съюз.
- Европейската комисия ще публикува резултатите от проверките за възможно съдържание на недекларирано конско месо в месни ястия.

Хага - Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги ще разговаря с холандския премиер Марк Рюте, председателя на Еврогрупата и финансов министър на Холандия Йерун Дейселблум и холандския централен банкер Клаас Кнот.

Тирана/Скопие - Върховният представител по външната политика и сигурността на ЕС Катрин Аштън пристига на посещение в Албания и Македония в рамките на обиколката й в страни от Западните Балкани.

Страсбург - Министрите на външните работи на страните от Западните Балкани ще се срещнат на работна вечеря в Страсбург, на която ще присъства и еврокомисарят по разширяването на ЕС Щефан Фюле.
- Премиерът на Финландия Юрки Катайнен ще участва в дебат за бъдещето на ЕС в Европейския парламент, след което ще се срещне с неговия председател Мартин Шулц и други представители. В дебата ще участва и президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.
- Европейският парламент ще гласува ограничаването на бонусите на банкерите, засилване на капиталовите изисквания и улесняване на отпускането на кредити за малки компании.

Сараево - Продължава посещението в Босна и Херцеговина на главния прокурор на Международния трибунал в Хага Серж Брамерц.

Белград - Пред Висшия съд в Белград започва съдебният процес срещу 12 души, обвинени в палеж на посолства в сръбската столица през 2008 г., след обявяването на независимостта на Косово.

Атина - Гръцките моряци протестират срещу строгите мерки за икономии и обявяват 24-часова стачка, поради което корабите няма да се движат.
- Гръцкият министър на финансите Янис Стурнарас ще даде пресконференция ден след постигането на споразумение с Тройката международни кредитори.

Берлин - Германският външен министър Гидо Вестервеле ще разговаря с косовския си колега Енвер Ходжай за приближаването на Косово към ЕС и отношенията със Сърбия. Двамата ще дадат след това пресконференция.

Загреб - Първо посещение в Хърватия на шведската кралска двойка, крал Карл Шестнайсети Густав и кралица Силвия.

Акра - Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад завършва обиколката си из Западна Африка с посещение в Гана.

Лондон - Тялото на Маргарет Тачър ще бъде транспортирано към обяд в Уестминстърския дворец, където заседава парламентът, за частна церемония. Ковчегът ще прекара там нощта преди погребението в сряда в катедралата "Сейнт Пол".

Берлин - Премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем ал Тани ще се срещне с канцлера Ангела Меркел.

Москва - Руският външен министър Сергей Лавров ще има среща със суданския си колега Али Карти.

Ерусалим - Тържества по случай 65-та годишнина от създаването на Израел.

Вашингтон - Международният валутен фонд ще публикува годишната си прогноза за икономиките по света.

Токио - Лидерката на опозицията в Мианма Аун Сан Су Чжи ще се срещне с японския външен министър Фумио Кишида.
 


 
Коментари
 
Без патерналистически провокации - 16-04-2013 г. 15:11:20

Македонските политичари требе да се сложуват со историчката вистина, дека обjавуването на македонска националност е Српско-Jyгословенски политички проект од 1944 г. и да се откажуват од нивните провокативни патерналистички амбиции спрема соседните држави ! Во спротивен случаj не само дека нема да добиат зелено за влез во ЕС, току немат никакви шансови за оцелуване како држава !

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg