EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 13 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 13 май

mail09:45 | 13.05.2013прегледи 413 коментарикоментари 0


Брюксел - Среща на министрите на финансите от еврозоната, посветена на ситуацията в Кипър.

- Среща на министрите на земеделието от ЕС за обсъждане на хода на преговорите с Европейския парламент по реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП) и по-специално новите правила за директни плащания за селскостопанските производители.

Варшава - Чешкият премиер Петър Нечас ще обсъди с полския си колега Доналд Туск увеличаването на мощността на газопровода между двете страни.

Анкара - Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Жан-Клод Миньон пристига на официално посещение в Турция (до 15 май).

Загреб - Министрите по европейските въпроси на Франция и Германия Тиери Репантен и Михаел Линк пристигат на посещение в Хърватия, която предстои да се присъедини към Европейския съюз на 1 юли.

Атина - Очаква се учителските синдикати да вземат решение дали ще стачкуват по време на кандидатстудентската кампания. В случай на стачка правителството ще обяви гражданска мобилизация.

Букурещ - Насрочено е разглеждане във Върховния касационен съд на жалбата на Националната дирекция за борба с корупцията срещу условната присъда на бившия премиер Адриан Нъстасе за шантаж по т. нар. дело "Замбакчан".

Виена - Официално посещение на президента на Азербайджан Илхам Алиев в Австрия (до 14 май).

Женева - Пресконференция на Международния комитет на Червения кръст за обстановката в Сирия.

Ереван - Официално посещение на беларуския президент Александър Лукашенко в Армения (и утре). Лукашенко ще се срещне днес с арменския си колега Серж Саркисян.

Москва - Руският президент Владимир Путин ще се срещне с военни представители и руския Съвет за сигурност за обсъждане на резултатите от изненадващите големи военни маневри през март в Черно море.

Мадрид - Португалският премиер Педру Пасуш Коелю ще се срещне с испанския си колега Мариано Рахой.

Париж - В апелативен съд започва процес срещу Рамирес Санчес, известен като Карлос, осъден на първа инстанция на доживотен затвор за четири атентата в началото на 80-те години на 20-и век. Заедно с него пред съда ще застане Криста Фрьолих, обвинена в участие в един от тези атентати и оправдана на първа инстанция.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161