EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 10 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 10 октомври

mail08:28 | 10.10.2013прегледи 644 коментарикоментари 0


ПАРИЖ - Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е на еднодневно посещение във Франция. Той ще се срещне с френския си колега Лоран Фабюс и ще присъства на прием по повод решението на Изпълнителния комитет на ЮНЕСКО да номинира Ирина Бокова за втори мандат като генерален директор на организацията.
- Министърът на земеделието и храните Димитър Греков, който ще направи работно посещение във Франция, ще се срещне с министъра на земеделието и хранително-вкусовата промишленост на Франция Стефан льо Фол.
- Хърватският премиер Зоран Миланович ще се срещне с президента на Франция Франсоа Оланд и след това с колегата си Жан-Марк Еро.

КИЕВ - Германският външен министър Гидо Вестервеле ще се срещне с украинския президент Виктор Янукович, за да обсъди съдбата на бившия украински премиер и опозиционер Юлия Тимошенко, която е в затвора. Освобождаването й е едно от главните условия за сключване на споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС.

ВАШИНГТОН - Финансовият министър на САЩ Джейкъб Лу ще бъде изслушан в комисията по финансите на Сената, пред която трябва да говори за вдигането на тавана на дълга.
- Президентът Барак Обама ще се срещна с малка група от републиканците в Камарата на представителите в търсене на изход от финансовата парализа на правителството.

МОСКВА - Президентът на Аерофлот ще представи новия нискобюджетен филиал на най-голямата руска авиокомпания.

СТРАСБУРГ - Европейският парламент ще гласува резолюция за системата за наблюдение на границите Евросюр.
- Дискусия в Европейския парламент за положението с правата на човека в Русия.
- Европейският парламент ще обяви лауреата на наградата "Сахаров" за 2013 г. Отличието се присъжда за заслуги в областта на човешките права и за свобода на мисълта.

СТОКХОЛМ - Ще бъде обявен носителят на Нобеловата награда за литература за 2013 г.

АНКАРА - Турският парламент ще гласува проекторезолюция за продължаване на военната интервенция в Северен Ирак в рамките на борбата срещу Кюрдската работническа партия /ПКК/.

АТИНА - Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен ще се срещне с гръцкия вицепремиер и министър на външните работи Евангелос Венизелос.

БЕЛГРАД - Сръбският премиер Ивица Дачич ще се срещне с албански политически лидери от Южна Сърбия.

ЗАГРЕБ - Председателят на иранския парламент Али Лариджани пристига на двудневно официално посещение в Хърватия.

ИСТАНБУЛ - Четвърто заседание в процеса, воден задочно срещу четирима бивши ръководители в израелската армия, обвинени, че са наредили смъртоносното нападение срещу турския кораб "Мави Мармара", натоварен с хуманитарна помощ за ивицата Газа през 2010 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165