EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail08:00 | 26.03.2014прегледи 1203 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Среща на върха ЕС-САЩ с участието на президента Барак Обама, председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. Основни теми са Украйна и споразумението за свободна търговия, по което преговарят ЕС и САЩ.
- Херман ван Ромпой ще представи пред Европейския парламент резултатите от последната среща на върха на европейските лидери.

КИЕВ - Полският външен министър Радослав Шикорски ще посети Киев и Одеса.
- Делегация на ЕС начело с еврокомисаря за разширяването и европейската политика на добросъседство Щефан Фюле обсъжда в Киев предоставянето на неотложна финансова помощ за Украйна.

ПАРИЖ - Китайският президент Си Цзинпин, който е на държавно посещение във Франция, ще разгледа центъра по молекулярна биология в Лион, След това Си ще бъде посрещнат на официална церемония в Париж и ще разговаря с президента Франсоа Оланд.
- Работна закуска на Франсоа Оланд с президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

БЕРЛИН - Визита на канадския премиер Стивън Харпър. Президентът на Южна Корея Пак Гън-хе ще се срещне с германския президент Йоахим Гаук и с канцлера Ангела Меркел.

АМАН - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне в Аман с палестинския президент Махмуд Абас и ще разговаря по телефона с израелския премиер Бенямин Нетаняху, за да се опита да сближи позициите на двете страни за мирния процес.

ЖЕНЕВА - Очаква се Съветът за правата на човека на ООН да обсъди доклада на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун за правата на човека в Иран, оповестен на 12 март.

БАЗЕЛ - Най-голямото изложение за часовници и бижута Базелуърлд (Baselworld) днес отваря врати за журналисти, а от утре - и за широката публика.

НЮ ЙОРК - Посредникът на ООН в разговорите за спора за името на Македония Матю Нимиц ще се срещне с представителите на Македония и Гърция - Зоран Йолевски и Адамандиос Василакис.

БУКУРЕЩ - Румънският президент Траян Бъсеску ще присъства на представяне на отчет за дейността през 2013 г. на Румънската служба за разузнаване.

АТИНА - Безсрочна стачка на аптеките в Гърция в знак на недоволство срещу договореното между правителството и международните кредитори споразумение за дерегулация на лицензите.

ЛУАНДА - Посещение на министъра на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Той е на обиколка из Африка от 24 март.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159