EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail08:21 | 11.10.2013прегледи 611 коментарикоментари 0


ВАШИНГТОН - Започват годишните срещи на ръководните органи на Световната банка и Международния валутен фонд (до 13 октомври). Българската делегация е водена от министъра на финансите Петър Чобанов, като в нея участват и управителят на БНБ и управител за България в МВФ Иван Искров и подуправителят на централната банка Цветан Гунев.

ОСЛО - Ще бъде обявен носителят на Нобеловата награда за мир за 2013 г. За фаворити са смятани 16-годишната пакистанска активистка за правото на жените на образование Маляля Юсуфзай, която бе простреляна в главата от талибаните преди година, конгоански лекар, помагащ на изнасилени жени, както и руски и беларуски правозащитници.

ЛОНДОН - Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън ще получи наградата "Чатъм хаус" за 2013 г. като признание от страна на престижния британски институт за енергията, която е вдъхнала на дипломацията, и за работата си в полза на жените.

МОСКВА- Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с кувейтския си колега шейх Сабах ал Халид ал Хамад ас Сабах.

КИЕВ - Продължава посещението на германския министър на външните работи Гидо Вестервеле в Украйна.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще приеме председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

ДУБРОВНИК, Хърватия - 59-а годишна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО (до 14 октомври).

- Председателят на иранския парламент Али Лариджани ще се срещне с хърватския президент Иво Йосипович.

АТИНА - Генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен ще има срещи с гръцкия министър на отбраната Димитрис Аврамопулос и с премиера Андонис Самарас.

- Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис ще има разговори с гръцкия си колега Каролос Папуляс и с премиера Андонис Самарас във връзка с очакваното подновяване на
преговорите за разделения остров Кипър.

ИСТАНБУЛ - Френският министър, отговарящ за съживяването на промишлеността, Арно Монтбур, който е на посещение в Турция, ще бъде днес в Истанбул.

ПАРИЖ - Конституционният съвет на Франция ще се произнесе по забраната за добив на шистов газ чрез хидравличен фракинг, наложена от парламента със закон през 2011 година.

КУАЛА ЛУМПУР - 4-ата световна среща на високо равнище на предприемачите с участието на над 3 хиляди бизнесмени. Съединените щати ще бъдат представени на форума от държавния
секретар Джон Кери, тъй като президентът Барак Обама отмени обиколката си в Югоизточна Азия заради бюджетната парализа, довела до частично спиране на работата на американското
правителство.

ИСЛАМАБАД - Бившият пакистански президент Первез Мушараф, който бе арестуван отново вчера по обвинения, че е отговорен за смъртта на над сто души заради издадената от него заповед командоси да атакуват т. нар. Червена джамия през 2007 г., ще се яви пред съда.

МЕКСИКО - Посещение в Мексико на тибетския духовен водач Далай лама, който ще бъде приет от президента Енрике Пеня Нието.

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МОМИЧЕТАТА

СВЕТОВЕН ДЕН НА ЯЙЦЕТО
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg