EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail08:45 | 25.09.2013прегледи 426 коментарикоментари 0


НЮ ЙОРК - Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш и ще се включи в срещите, посветени на изпълнението на Целите на хилядолетие за развитие на ООН. Той също така ще присъства на прием за държавни глави в рамките на Глобалната инициатива Клинтън 2013.

- Продължава общополитическата дискусия в рамките на 68-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН. Речи ще произнесат венецуелският президент Николас Мадуро, италианският премиер Енрико Лета и други държавни и правителствени ръководители.

- Международна среща по инициатива на Франция за подпомагане на Ливан да се справи с притока от бежанци от Сирия.

БРЮКСЕЛ - Вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев ще бъдат приети от генералния директор на Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ) Джовани Кеслер.

- Европейският комисар за промишлеността Антонио Таяни представя равносметка за конкурентоспособността на промишлеността в Европа.

РИЕКА, Хърватия - Делегация на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще участва във второто изложение на местните власти от Югоизточна Европа - НЕКСПО' 2013. Изложението е най-голямото международно събитие на Мрежата на асоциациите на местните власти - НАЛАС, сред чиито учредители е и НСОРБ.

ДАМАСК - Инспекторите на ООН, които разследват използването на химическо оръжие в Сирия, ще се върнат в страната.

ГИБРАЛТАР, Великобритания - Експертен екип на Европейската комисия ще посети границата между британската територия Гибралтар и Испания, за да провери дали испанските власти нарушават свободата на движение на хората и стоките, като подлагат преминаващите автомобили на прекомерни проверки.

ВАТИКАНА - Папа Франциск ще приеме делегация от френски имами.

АТИНА - Втори ден на 48-часовата стачка на държавните служители в Гърция в знак на протест срещу планираните масови съкращения и прехвърляне на работници в т.нар. трудов резерв.
- Редица асоциации и синдикати организират "антифашистко шествие" до офисите на неонацистката партия Златна зора след убийството на музикант от привърженик на тази партия.

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Сърбите в Северно Косово, които са против споразумението за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина, организират протест срещу участие на представителите на тази общност в местните избори в Косово на 3 ноември.

БУКУРЕЩ - Очаква се Конституционният съд да се произнесе по оспорването на закона за евтанизиране на бездомните кучета, който бе приет след като четиригодишно дете бе нахапано до смърт в парк в Букурещ в началото на месеца.

ПАРИЖ - Френското правителство представя на министерски съвет проектобюджета за 2014 година, насочен към безпрецедентни мащабни икономии в момент, когато растежът остава почти нулев и французите все повече изразяват недоволство от данъчните тежести.

САЛЕХАРД, Русия - Президентите на Русия, Финландия и Исландия участват във форум за използване на ресурсите в Арктика.

БАЙКОНУР, Казахстан - Предвидено е изстрелване на руски космически кораб "Союз" с трима души на борда, руските космонавти Олег Котов и Сергей Рязански и американския астронавт Майкъл Хопкинс, към Международната космическа станция.

НАЙРОБИ - От днес Кения е в тридневен траур в памет на жертвите при нападението на сомалийски ислямисти срещу търговски център.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg