EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията днес, 10 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес, 10 януари

mail08:30 | 10.01.2014прегледи 728 коментарикоментари 0


СКОПИЕ - Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще бъде днес на работно посещение в Скопие, където ще се срещне със своя македонски колега Никола Попоски. Двамата ще обсъдят въпроси от двустранните отношения и регионалното сътрудничество. В рамките на визитата Кристиан Вигенин ще изнесе публична лекция в македонското министерство на външните работи на тема "ЕС и
Западните Балкани - предизвикателствата през 2014 г.".

БРЮКСЕЛ - Постоянните представители на 28-те ще обсъдят предложението на Външнополитическата служба на ЕС за изпращане в Централноафриканската република на европейски военен контингент.

ВАШИНГТОН - Министерството на труда ще обяви данни за заетостта през декември.

МОСКВА - Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Уенди Шърман ще има консултации с руски представители преди международната мирна конференция за Сирия "Женева-2", насрочена за 22 януари в Монтрьо.

ЖЕНЕВА - Продължават преговорите между представители на ЕС и Иран по изпълнение на договореностите за ядрената програма на Техеран, постигнати през ноември м.г.

РИГА - Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателят на Европейската комисия честват в Рига влизането на Латвия в Еврозоната.

БУКУРЕЩ - Помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и азиатските въпроси Виктория Нюланд пристига на двудневно посещение в Румъния за разговори, посветени на правовата държава.

КУАЛА ЛУМПУР - Посещение на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в Малайзия - последен етап от обиколка в страни от Източна Азия. Ердоган ще се срещне с колегата си Наджиб Разак и ще участва в турско-малайски бизнес форум.

БЕЛГРАД - Докладчикът на Европейския парламент за Сърбия Йелко Кацин ще се срещне с премиера Ивица Дачич, вицепремиера Александър Вучич и главния преговарящ на Сърбия с ЕС Таня Мишчевич. Посещението е свързано с предстоящото приемане на доклада за напредъка на Сърбия в Европейския парламент, планирано на 16 януари.
- Бившият външен министър на Италия Франко Фратини, който е официален съветник на сръбското правителство за процеса на европейска интеграция, е на посещение в Белград, където ще има поредица срещи с отговорни сръбски представители.


Тагове: събития, днес
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg