EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Събитията в страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията в страната

mail07:46 | 31.05.2014прегледи 895 коментарикоментари 0


Карлово.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети Карлово по случай Празника на розата. Вицепрезидентът ще се включи в традиционния ритуал по розобер, в който ще участват самодейни фолклорни ансамбли от Карлово. Попова ще бъде посрещната пред сградата на Общината от носителката на титлата Царица на долината на розите за 2013 г. и ще се срещне с кмета на града. Вицепрезидентът и кметът на града ще открият празничната програма на площад „20 юли“. На церемонията ще бъде отличена тазгодишната носителка на титлата Царица на розата на Карлово.

***
Сливен.
От 10:30 часа на Пазара за животни в Сливен министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие Второто национално изложение по говедовъдство. На изложението ще се представят около 200 животни от 30 ферми, развъждащи черношарено говедо, кафяво говедо, родопско говедо, няколко европейски и местни автохтонни породи. Организатори на изложението са Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България – Добрич и Федерацията на развъдните организации в говедовъдството.

***
София.
От 10.00 часа на ул. „Патриарх Герман” 5 главен комисар Светлозар Лазаров ще връчи ключовете на нова пожарна техника, закупена с европейски средства. Българските огнеборци ще получат 67 пожарни автомобила за борба с горските пожари и 32 специализирани камиона.

***
София.
От 10.00 до 16.00 часа в парка „Заимов” Министерство на здравеопазването, съвместно със Столична регионална здравна инспекция ще се проведе измерване на различни показатели за състоянието на белия дроб като количество въглероден оксид в издишан въздух, наличие на карбоксихемоглобин в кръвта, определяне на степен на никотинова зависимост, демонстрация за вредните последици от тютюнопушенето и др. Инициативата се провежда по случай Световния ден без тютюн.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА световноизвестният американски онколог проф. Едyардо Диаз - вицепрезидент на Университетския онкологичен център МД „Андерсън” в Хюстън, САЩ, ще даде пресконференция за началото на свръхмодерeн център за комплексно лечение на рака у нас.

***
София.
В двора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе второто издание на „Кариера с Кауза“ – първият форум за кариерно развитие, посветен изцяло на професионална реализация в неправителствения сектор. По време на форума посетителите ще могат да се запознаят със свободните позиции в неправителствени организации, развиващи дейност в различни обществени сфери.

***
София.
От 18.30 часа пред паметника на Съветската армия ще започне 17-тото издание на Традиционно Софийско велошествие по случай Световния Ден за ходене на работа с колело и големият финал на кампанията „До работа с колело“. Маршрутът както следва е: паметника на Съветската армия - ул. "Генерал Йосиф Гурко" срещу ул. "Любен Каравелов", - бул. "Васил Левски", - бул. "Патриарх Евтимий", - ул. "Цар Асен", - ул. "Солунска", ул. "Дякон Игнатий", - ул. "Генерал Йосиф Гурко", - бул. "Васил Левски", - бул. "Цар Освободител", влизане в Княжеска градина срещу ул. "Кракра", финал – пред паметника на Съветската армия. Организатор на проявата е Сдружение “Велоеволюция”.

***

София.
Изтича срокът за кандидатстване по конкурс за набиране на иновативни бизнес проекти, организиран от „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД в партньорство с “Инниммо Адвайзърс”. До три проекта ще бъдат подкрепени под формата на дялова инвестиция, с общ фонд 200 000 евро. Кандидатите трябва да представят иновативна идея с висок потенциал на реализация в някои от следните сектори: минна индустрия; преработвателна индустрия; компоненти и системи за енергийна ефективност и ВЕИ; химическа промишленост; рециклиране на отпадъци и опазване на околната среда; електроника, електрически двигатели. Под иновативна бизнес идея се има предвид продукт, процес, услуга или бизнес модел, който представлява технологична новост с полезен ефект и задоволява реална пазарна потребност на българския пазар. Продуктът/процесът/услугата трябва да бъда на пазара не повече от 2 години. Когато кандидатите предлагат идея, те трябва да докажат, че тя има практическо приложение, както и да се ангажират с развитието на проекта. На първия етап от конкурса участниците трябва да предоставят писмено резюме на проекта, което да включва описание на идеята, конкурентни предимства и пазарен потенциал, бюджет и основни финансови параметри, както и представяне на екипа. Одобрените за втори етап кандидати ще бъдат поканени да представят подробни бизнес план и финансова обосновка. Третият етап представлява презентация на проектите пред журито на конкурса.

***
Стара Загора.
В Стара Загора ще започне Международният филмов фестивал “Златната липа”. 34 са новите европейски ленти, които ще бъдат показани в града от 14 европейски държави. 9 са филмите в конкурсната програма от Полша, Унгария, Белгия, Естония и други.
От 31 май до 4 юни прожекциите ще са безплатни в старозагорската опера и в сградата на регионалната библиотека „Захарий Княжевски“.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа ученици от Аржентина, Тайланд, Германия и Естония, които посещават България на обменни начала, ще представят средното образование в своите държави пред директори, учители, представители на общинската администрация и Международния младежки център. Гостите ще представят и културата в страните си, както и типични кулинарни изкушения./Агенция Фокус 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098