EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Събитията - 9 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията - 9 октомври

mail08:17 | 09.10.2013прегледи 432 коментарикоментари 0


КРАКОВ - Продължава участието на президента Росен Плевнелиев в срещата на държавните глави от групата "Арайолуш". Днес ще бъдат съгласувани позициите за срещата на върха на Източното партньорство в края на ноември във Вилнюс, на която се очаква да бъде подписано споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна и да бъдат парафирани споразуменията за асоцииране с Грузия и Молдова. Президентът ще открие в Краков изложбата "Силата на гражданското общество: съдбата на евреите в България", посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война.

БРЮКСЕЛ - Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще направи презентация на постигнатото в България благодарение на фондовете на ЕС пред представители на Европейската комисия, Европейския парламент, дипломати, експерти от страни на ЕС, представители на медии и други. Освен Златанова ще участват министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, зам.-министри и ръководители на
оперативните програми.

МОСКВА - От днес до 12 октомври в Международния изложбен комплекс в Москва се провежда 15-ото издание на руското селскостопанско изложение "Златна Есен 2013". България за първи път участва с национален щанд.

СТРАСБУРГ - Европарламентът ще гласува резолюция за сирийските бежанци. Преди това мерките на ЕС за подпомагане на бежанците от Сирия ще бъдат обсъдени с комисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом и с литовското председателство.
- Евродепутатите ще обсъждат положението на ромите и засилването на десния екстремизъм в Европа.
- Европейският парламент ще гласува предложение за ограничаване на времето за полет на пилотите и кабинния екипаж.

ЛАМПЕДУЗА, Италия - Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом ще посетят острова след трагедията с удавянето на около 300 мигранти.

ПАРИЖ - Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд.

ХАГА - Пресконференция на генералния директор на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмед Юзюмджу по повод програмата за химическо разоръжаване на Сирия.

БАКУ - Президентски избори в Азербайджан.

АНКАРА - Министърът на външните работи на Дания Вили Сьоундал е на официално посещение в Турция по покана на турския си колега Ахмет Давутоглу. Ще бъдат обсъдени двустранните отношения, процесът за присъединяване на Турция към ЕС и икономическата криза в Европа. Сред темите на разговорите ще бъдат още най-новите развития в региона и света.
- Турският касационен съд трябва да се произнесе по случая на над 300 офицери, осъдени миналата година по обвинение в заговор за сваляне на ислямо-консервативното правителство.

ТИРАНА - Министърът на външните работи на Италия Ема Бонино ще обсъди с албанските ръководители двустранното сътрудничество и приближаването на Албания към ЕС.

БЕЛГРАД - Специалният докладчик на ООН за човешките права и разселените хора Чалока Беяни започва четиридневно посещение в Сърбия и Косово за оценка на положението на 210 000 разселени лица от конфликтите в бивша Югославия.

САРАЕВО - Главният прокурор на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия Серж Брамерц ще се срещне с представители на оцелелите жертви на военни
престъпления и членове на семействата на убити и изчезнали по време на войната в Босна. Посещението на Брамерц е в рамките на подготовката на доклад върху стратегията за приключване на работата на трибунала, който той трябва да представи тази година в Съвета за сигурност на ООН.

СТОКХОЛМ - Нобеловият комитет на Кралската академия на науките в Швеция ще обяви лауреата на Нобеловата награда за химия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg