EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събарят пивоварна „Каменица” в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събарят пивоварна „Каменица” в Пловдив

mail07:03 | 09.11.2015прегледи 2363 коментарикоментари 1


Пивоварната на „Каменица” АД в Пловдив ще преустанови дейността си в сегашния си вид. С това, от общо заетите в Пловдив 189 служители, „Каменица“ АД, ще се раздели с 58 служители, които са заети в сферата на производство и логистика, съобщи фирмата. На други 16 служители ще бъде предложено преназначение в пивоварната на компанията в град Хасково. На други 33 служители ще бъде дадена възможност за временно назначение по проект в пивоварна „Каменица“ в Пловдив до пълното  преустановяване на производствените дейности. Така предстоящите промени ще засегнат общо 107 служители, а в Пловдив ще останат да бъдат постоянно заети общо 82 служители на „Каменица“ АД от отдели търговски, финансов, човешки ресурси и други.

Компанията съобщава още, че всеки от засегнатите служители ще бъде обезпечен с компенсационен пакет, който ще осигури доход от 7 до 14 месеца в зависимост от индивидуалния трудов стаж в компанията. Наред с това, на всеки служител по желание, ще бъдат предоставени и кариерни консултации.

Аргументът на мениджмънта за промените е идеята им на част от територията на съществуващата днес пивоварна да се изгради мултифункционален комплекс. Той ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант – бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

В пивоварната в Пловдив през 1881 г.  е произведена първата бира на България, предприятието се е намирало в периферията на града, в незаселена индустриална зона. Днес заводът се намира в сърцето на жилищен квартал, близо до централната част на града, което прави достъпа и обслужването на предприятието изключително трудни и ограничава възможностите ни за бъдещи инвестиции в разрастване на производството“, заяви Марко Ниавро, генерален директор на „Каменица“ АД. Именно поради тази причина ще бъде прекратена дейността на пивоварната в сегашния й вид, като индустриалната производствена дейност на дружеството ще бъде изцяло пренасочена към пивоварната на „Каменица“ АД в град Хасково.

Антон Карлов, изпълнителен директор на компанията каза, че седалището на компанията остава в Пловдив и че „Каменица“ АД ще продължи да бъде неразривно свързана с града.  

Общият размер на инвестицията е близо 2 млн. евро и чрез нея ще бъдат открити около 50 нови работни места в града. В „Пивоварница Каменица“ ще се произвеждат уникални разновидности крафт бира.. „Нашата микропивоварна ще е кътче за експерименти, за откриване на уникални рецепти и вкусове, място където един истински пивовар ще може да вдъхне живот на всички свои идеи“, разказа Ниавро.

Изграждането на комплекса ще стартира в началото на 2016 г. и се очаква да бъде завършено в началото на 2017 г.

 

 


 
Коментари
 
Атанасов - 08-11-2015 г. 12:56:28

Това е поредната гавра с производствените предприятия на Пловдив ,които имаха по-вече от 100 годишна традиция!Така бе "закрит" и "Ален мак" , основан през 1894 година, а сега и "Каменица" , основана през 1881 година!Не пиша и за десетките промишлени предприятия ,които осигуряваха работа на десетки хиляди пловдивчани!За сметка но тях,се "построиха" кръчми,барове и хазартни зали!Браво!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg