EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сутрeшните тв блокове:Зрителите си отиват!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сутрeшните тв блокове:Зрителите си отиват!

mail06:15 | 27.11.2013прегледи 2244 коментарикоментари 2


Мира Лазарова

Как се отразява политическата криза върху гледаемостта на сутрeшни блокове на водещите телевизионни канали?

През последните месеци натискът върху електронните медии от страна на управляващите се засилва, признават неофициално от телевизиите.

Първият сигнал за това бе дългата ваканция, която бе дадена през напрегнатите летни месеци на  сутрeшния блок на bTV "Тази сутрин". Твърдеше се, че телевизията е заплашена, че ще бъдат спрени ведомствени реклами по Оперативни програми, заради драматично интервю с премиера Орешарски, когато той не отговори кой е предложил за шеф на ДАНС Делян Пеевски.

Малко преди новия старт на сезона водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев преминаха на работа в конкурентната Нова телевизия.

От известно време медийни експерти твърдят, че подобен натиск е упражнен и върху БНТ, която отразяваше изцяло протестите по обективен и независим начин.

През последните две седмици БНТ по стара конформистка рецепта се фокусира главно върху международни теми. Неофицилното обяснение е, че ДПС е заплашила БНТ, че ще бъде намален бюджета на медията поне с 5 млн.лв. през следващата година, ако тя не отразява "правилно" случващото се в страната.  

Ето какво показват данните*:
                                                          1-24 ноември 2013 година

Бележка: 1% зрителска аудитория се равнява на около 30-32 хиляди зрители дневно.
Така през 2010 година „Тази сутрин” на bTV постига 5.8% /през седмицата/ или 183 хиляди зрители на ден, „Денят започва” на БНТ е с 1.2% или 38 хиляди, а „Здравей, България” е с 1.6% и 49 хиляди зрители.
 

*Данните от таблицата са на ГАРБ Аудиенс Рисърч България.

 снимка:БНТ

/обновена/


 
Коментари
 
василев - 26-11-2013 г. 17:30:16

Имам въпроси: защо трябва всяка сутрин да гледам едни и същи провалили се политици,ф.социолози и тем подобни,които да ми ръкомахат и обясняват врели -некипели,Защо трябва сутрин да ме занимават с убийства ,изнасилвания и всякакви други простотии ,Защо всяка сутрин трябва да гледам и слушам лъжи колко сме добре или пък защо трябва въобще да живеем.Защо сутрин като стана и се готвя да отида да работя Телевизията не ми повдигне самочувстието за работа, да разбера ,че найситина съм добре на тази територия(не държава).защо не бъда тонизиран за през деня ,да бъда ефективен и радостен цял ден.Защо от сутринта ме зомбират едни и същи отвратителни хора ,мислещи се за нещо , а вечер на екрана ме очакват пак същите или техни аркадаши по сладкодумие и празноглавие.Няма вече нормална телевизия в тази страна.Има надпревара за повече рекламно време и повече прилагане на принципа на Гьобелс за зависимостта от пропагандата.

Иван Манахилов - 26-11-2013 г. 19:08:17

Моят коментар е по-прегледа на печатните издания ?!? Всяка сутрин се преглеждат новините от вчерашните вестници, които ясно е, че ВЕЧЕ никой не купува на хартия, защото цялата информация е ДИГИТАЛНА и новините по интернет, телефон или радио, дори телевизия е по-бърза и по-интересна от печатна медия. И второ ясно е, че ТРЯБВА ВСИЧКИ ЗРИТЕЛИ да бъдат напомпвани с информацията от КОНТРОЛИРАНИТЕ ВЕСТНИЦИ, защото други не оцеляха. ПОНЕ В ИНТЕРНЕТ ИМА СВЕЖИ ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ, които ако имаше хубави телевизии щяха да използват вместо сутрешния преглед на жълта, отвратителна преса !!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg