EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Строс-Кан в борда на руска банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строс-Кан в борда на руска банка

mail08:00 | 16.07.2013прегледи 764 коментарикоментари 0


Доминик Строс-Кан, който до май 2011 оглавяваше Международния валутен фонд (МВФ), а в момента е партньор управител на консултантска фирма Parnasse, стана член на надзорния съвет на Руската банка за развитие на регионите (РБРР), собственост на петролната компания Роснефт, предаде ИТАР-ТАСС. Надзорния съвет на банката е претърпял големи промени, като в състава му са влезли шест нови членове.
За председател на надзорния съвет е назначен Святослав Славински, вицепрезидент по икономика и финанси на Роснеф, който е и един от новите членове. Строс-Кан влиза в новия състав на тази институция, която бе преструктурирана след промяна на стратегията по решение на Роснефт, посочва AFP. През ноември държавната петролна компания, която държи 85% от РБРР, съобщи, че иска да трансформира учреждението в банка Роснефт, за да финансира международните си проекти, но по-късно обяви, че се отказва от тази идея.
Строс-Кан подаде оставка от МВФ през 2011 година, след като камериерка от хотел в Ню Йорк го обвини, че я е изнасилил. Той отхвърли обвиненията, които по-късно бяха оттеглени. Обвиненията обаче провалиха амбициите му да участва като кандидат на социалистите в надпреварата за президентския пост във Франция през миналата година, припомня агенцията. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg