EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строителство на 3 нови сгради в "София тех парк"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строителство на 3 нови сгради в "София тех парк"

mail13:40 | 12.12.2014прегледи 910 коментарикоментари 0


Collider Activity Centеr е инвестиция на Walltopia, световен лидер в производството на изкуствени катерачни стени, и се очаква да бъде една от най-атрактивните сгради в София, построена в непосредствена близост до лабораторния комплекс и другите сгради от Научно технологичния парк. В събитието участваха президентът на Република България – Росен Плевнелиев, министърът на икономиката - Божидар Лукарски, Ивайло Пенчев – съосновател и генерален директор на Walltopia, Метин Мусов – съосновател и Директор производство на Walltopia, арх. Васил Шарланов – ръководител на проектантския екип на Collider Activity Center, Елица Панайотова – изпълнителен директор на „София Тех Парк” АД, Калин Пешов, председател на управителния съвет на "Главболгарстрой холдинг", представители на бизнеса и партньори на Walltopia.
„Благодарен съм на ръководството на Уолтопия, че избраха точно това местоположение за техния Колайдър активити център. Благодарен съм, защото София Тех Парк отначало има амбицията да изгради център на иновационната екосистема в България“, заяви по време на церемонията Росен Плевнелиев, президент на Република България.
По думите на министъра на икономиката Божидар Лукарски проект „Научно-технологичен парк“ е „стратегически проект на държавата, фокусиран върху развитието на иновациите, новите технологии и науката. Той ще бъде уникално място, където науката и бизнесът се обединяват, за да реализират съвместните си проекти“, и допълни „Вярвам, че изграждането на Колайдър активити център ще повиши имиджа на научно-технологичния парк като атрактивно място за инвестиции. Използвам възможността да ви уверя, че Министерство на икономиката реално е ангажирано с проблемите на българските предприятия и ще съсредоточим усилията си за подобряване на условията за правене на бизнес, повишаване ефективността на администрацията, поддържане на конкурентната среда и подкрепа за развитието на малките и средни предприятия и иновативните производства“.
Елица Панайотова, изпълнителен директор на „ София Тех Парк“ АД сподели, че през предстоящата година тя и екипът й целят да развие редица дейности, които да са насочени към децата и учениците и които да се случват в интерактивния музей, който се строи на територията на технологичния парк. Амбицията им е през следващата година музеят ще бъде изпълнен със съдържание, интересни инсталации и поводи, за да може широката общественост да го посещава.
Беше поставено началото на строително монтажните работи и на последните две сгради по проект „Научно-технологичен парк“ - Иновационен форум, с изпълнител "Монолит София" АД и и паркинг сграда, с изпълнител ДЗЗД "ССС - Научно-технологичен парк", което включва "Сиенит" ООД, "Сиенит Строителна Група" ЕООД и "Ателие Серафимов-Архитекти" ООД, договорите за които бяха подписни през месец септември.

Централно място в Collider Activity Center заемат изследователският център и централният офис на Walltopia. Сградата включва още активити център с разнообразни спортни зони, високотехнологични офиси. Архитектурният проект на Collider Activity Center бе избран чрез международен конкурс, в който взеха участие 369 проекта от 63 страни и е дело на холандския архитект Невил Марс. По предварителни изчисления инвестицията в Collider Activity Center възлиза на 12 млн. лв., а очакваната дата за завършване е краят на 2016 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg