EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строителните фирми в Плевен продължават съкращения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строителните фирми в Плевен продължават съкращения

mail15:20 | 18.08.2010прегледи 1890 коментарикоментари 0


През следващите три месеца над половината от бизнесмените в строителния бранш в Плевен и региона предвиждат намаление персонала на фирмите. Това сочи анкета на Териториалното статистическо бюро в 64 местни строителни предприятия, цитирана от БТА. В момента при нормална продължителност на работното време производственият график на строителните фирми е осигурен с поръчки за около два месеца напред.
Половината от строителните предприемачи отчитат намаление на дейността през тази година, а очакванията им не  са оптимистични и за следващи периоди. Над 80 на сто от
бизнесмените в сферата на строителството посочват, че несигурната икономическа среда създава най-големи проблеми за развитието на фирмите. Недостатъчното търсене на строителни услуги и финансовите проблеми на фирмите и клиентите са другите сериозни пречки, които посочват 60 на сто от стопанските ръководители в бранша. Засилената конкуренция в сектора са посочили като проблем най-малък дял от анкетираните - 30 на сто.
Отрасълът на строителството през последните години е на трета позиция  в икономиката на Плевен с дял от 7.5 на сто, след търговията и преработващата промишленост. За първата половина на годината строителните фирми са извършили продажби за 48.788 милиона лева. Данните регистрират известно оживление в сектора през второто тримесечие в сравнение с първото.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg