EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строителни фирми проучват палестинската инфраструктура

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строителни фирми проучват палестинската инфраструктура

mail16:20 | 14.07.2010прегледи 654 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Палестинската власт  Махмуд Абас са обсъдили възможността български строителни фирми да реализират инфраструктурни проекти в Палестинската автономия. Това стана ясно от разпространено до медиите съобщение от пресслужбата на Министерски съвет.
Премиерът Борисов е приветствал и подкрепил идеята за създаване на двустранен съвет  на бизнесмените като част от българо- палестинската смесена междуведомствена комисия. "Целта на тази комисия е да направи преглед и оценка на двустранните отношения, перспективите и възможностите за разширяване на сътрудничеството между двете страни", е заявил министърът на външните работи на Палестинските територии Рияд ал Малки. Той е част от официалната делегация на президента Махмуд Абас, който е на двудневно посещение в България.
"Създали сме максимално добри условия за палестинците, които живеят и работят в нашата страна и се надяваме за българите в Палестинската автономия да има възможности за развитие и реализация на бизнес", е казал по време на срещата премиерът Бойко Борисов.  Той е подчертал, че България  е една от малкото
държави, които имат традиционно добри и приятелски отношения  едновременно с Палестинската власт и с Държавата Израел. "За нас е изключително важно да не се отказвате от мирния процес", е допълнил Борисов.
По време на разговора си министър-председателят на България и президентът на Палестинските територии са обсъдили възможността за сътрудничество в сферата на културата, образованието, здравеопазването, работната сила, туризма и технологиите, пише още в съобщението.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg