EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строителите на АМ „Марица” отново работят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строителите на АМ „Марица” отново работят

mail14:15 | 30.07.2013прегледи 617 коментарикоментари 0


Работниците, изграждащи автомагистрала „Марица”, възстановиха работа, съобщи пресцентърът на КНСБ. След вчерашния протест на работниците в „Пътни строежи” АД, гр. Пловдив, изграждащи Автомагистрала „Марица” в участъка Любимец - Капитан Андреево, се проведе среща с представител на ръководството на дружеството, на която работниците решиха да започнат работа от днес, като същевременно се започне процес за решаване на проблемите им в дружеството. На 1 август 2013 г. /четвъртък/ предстои нова среща на ръководствата на синдикалната организация към КНСБ и регионалната структура на КНСБ в гр. Хасково със зам.-изпълнителния директор на холдинг „Пътно-строителна техника”, който е собственик на „Пътни строежи” АД.

В срещата ще бъдат обсъдени двата основни проблема за работниците в дружеството, които доведоха до протеста на работниците, а именно:
- Изплащане на положения извънреден труд през юни от работниците, който е 40 часа.
- Сключените индивидуални трудови договори на работниците да бъдат съобразени с договорените минимални изисквания в Браншовия колективен трудов договор и работните заплати в дружеството за отделните професии в да бъдат съобразени с него.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg