EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Стратегически обекти в сектор „Енергетика”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стратегически обекти в сектор „Енергетика”

mail18:00 | 14.01.2013прегледи 1308 коментарикоментари 2


Правителството одобри промени в ПМС 181/2009, с което е приет списък на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност и е определен редът за осъществяване на тяхната охрана, съобщи пресцентърът на МС. Това са административни, промишлени, транспортни и комуникационни обекти, от чието нормално функциониране зависи дейността на органите на държавното управление и работата на основните отрасли на икономиката на страната. С днешното решение се актуализира списъкът на стратегическите обекти и дейности в сектор „Енергетика”.

Към стратегическите дейности са добавени експлоатацията на хидротехнически съоръжения, съхранението и транспортът на свежо ядрено гориво, на отработено ядрено гориво, управлението на радиоактивни отпадъци и извеждането от експлоатация на ядрени съоръжения. Към списъка са допълнени обектите на ДП „Радиоактивни отпадъци”, системата за отвеждане на водите на р. Овчарица извън целика на рудник „Трояново-север” и „Брикел”, част от комплекса „Марица Изток” и др.
От предишните стратегически обекти отпадат част от електрическите подстанции, без това да доведе до нарушаване работата на електроенергийната система. От състава на комплекс „Марица-изток” отпада „Енел Оперейшънс България” АД, което е търговското наименование на оператора на обект „ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3”. От съдържанието на списъка отпада и „Национална електрическа компания” ЕАД, защото е правен субект, а не стратегически.
Останалите промени са технически – в записите на обектите, наложени от измененията в структурата на търговски дружества и в съдържанието на специфичната им дейност./МС
 


 
Коментари
 
Валби - 14-01-2013 г. 19:37:11

Да не оставяме енергетиката в чужди ръце. Да гласуваме! От нас си зависи

Валби - 14-01-2013 г. 19:39:08

http://www.youtube.com/watch?v=Vw4vLCaqu_U http://www.youtube.com/watch?v=vMEfPlLUYgs Аз не искам да съм като тях, а ти?

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg